Baš kada je Lazio bio u utrci za titulu prvaka Italije, sredinom februara, povrijedio im se kapiten Senad Lulić (34) koji se od tada nije vratio na teren.

Proteklih dana pisalo se puno o tome kako će prekinuti karijeri, a na Facebooku je na sve te napise morao reagovati i sam Lulić.

“Danima već čitam neistinite informacije o svom fizičkom stanju i o svojoj budućnosti. Jedina istina je da se u Italiji liječim s najboljim specijalistima kako bih riješio problem. Naporno radim svaki dan da bih se što prije vratio na teren” poručio je javnosti Senad Lulić.

Lulića je 11. januara u Rimu posjetio Dušan Bajević sa Zvjezdanom Misimovićem i Elmirom Pilavom kako bi ga privolio da se vrati u reprezentaciju BiH.

Princ je uspio u tim namjerama, no zbog povrede ipak je ostao bez Lulića u kasnijim mečevima.

Lulić od 2011. godine igra za Lazio u kojem je osvojio dva kupa i dva superkupa Italije. Stekao je kultni status među navijačima kada je zabio pobjednosni gol protiv Rome u finalu kupa 2013. godine.

Lazio je u svojoj historiji samo dva puta osvajao titulu prvaka Italije, te sedam puta kup, pa je jasno koliko ovi uspjesi znače fanatičnim navijačima.

(Repreznetacija.ba)