Bosna i Hercegovina je ravnopravno parirala Italiji u prvom kolu Lige Nacija i odigrala 1:1, a dobrom angažmanu reprezentacije tokom svih 90 minuta doprinjeli su stalni savjeti sa klupe.

Mnogobrojne sugestije koje su našim igračima stizale sa klupe tokom cijele utakmice pohvalili su i engleski komentatori koji su prenosili meč iz Firence.

“Bosanska klupa cijelu utakmicu sugeriše igračima šta da rade.” pohvalili su Englezi naš stručni štab.

Od Dušana Bajevića za komunikaciju sa igračima trener u našem stručnom štabu Rusmir Cviko koji je pravovremeno, ali i pravim riječima, stalno dizao voljni momenat i koncentraciju našim igračima.

“Šmekaj ga, doće ti!” samo je jedan od praktičnih komentara našeg trenera sa internacinoalnim iskustvom koje smo slušali tokom cijele utakmice, a koji su se dopali i bh. sportskoj javnosti.

Bajević se nije preglasno i prečesto oglašavao, osim nekoliko puta, kada je procijenio kako je neophodno da igrači čuju njegov povišeni glas.

Selektor od početka čini se ne vjeruje u “diktatorski” režim rada kao većina šefova stručnih štabova, nego se ponaša kao mentor koji svojim trenerima daje priličnu samostalnost, posebno u medijskim nastupima.

Ako je vjerovati po prvim dojmovima, naš stručni štab izgleda kao pravi tim.

(Reprezentacija.ba)