Siniša Saničanin (25) je odigrao svih 90 minuta u remiju Italije i BiH u Firenci, a ovaj meč mu je bio debitantski za naš nacionalni tim.

Stoper novosadske Vojvodine se nakon utakmice zahvalio selektoru Bajeviću što ga je pozvao i rekao da mu je drago što je BiH odigrala neriješno u Italiji.

“Hvala selektoru na pozivu. Drago mi je što smo odigrali 1:1 protiv Italije. Prema mom skromnom mišljenju mogli smo osvojiti i tri boda. Radili smo mnogo na treninzima, pogotovo na pomjeranju linija. Znali smo kakve igrače ima Italija, ali smo uspjeli odigrati 1:1. Drago mi je što je selektor debitovao dobrim rezultatom. Sada imamo veće samopouzdanje u meču protiv Poljske. Velika je šteta što se utakmica ne može igrati uz prisustvo navijača”, istakao je Siniša i prokomentarisao nastup kapitena Edina Džeke:

“Šta da kažem o Džeki. On je nama svima idol. Ovdje ga svi znate kao velikog čovjeka, ali i kao velikog majstora. Vidjeli ste večeras koliko nam znači. Skoro svaku loptu je sačuvao. Zahvaljujući njemu smo bili opasni po gol Italijana.”

FOTO BiH stabilnom igrom do remija u Italiji

(Reprezentacija.ba)