Najveći turski mediji donose informaciju kako su se usijali pregovori između Basaksehira i Fenerbahcea o transferu Edina Višće (30).

Turci već godinama pišu o mogućem transferu Višće u Fenerbahce, a sada navode kako je Edin pristao igrati za ovaj turski velikan.

Fenerbahce je navodno Basaksehiru za Višću punudio novac i trojicu od četiri igrača na popisu koji su im dostavili.

Tolgay Arslan, Ozan Tufan, Deniz Turuc i Mathias Jorgensen su igrači koje je Fenerbahce spreman, njih trojicu od četvorice, pustiti u Basaksehir. Ponuda za sada nije prihvaćena.

Nakon što je Višća više puta izjavio kako je spreman karijeru završiti u Basaksehiru, upitno je da li ga Fenerbahce može zaista nagovoriti na promjenu sredine. Posebno zato što će Basaksehir naredne sezone po prvi put igrati u Ligi Šampiona.

“Sjedi mali tu je tvoj dom” bila je pjesma uz koju je Višća podigao pehar šampiona Turske, što je možda najbolja poruka koliko je zagrijan za transfer.

Višća je u ovoj sezoni osvojio titulu prvaka Turske, te zabio ukupno čak 100. gol za Basaksehir. Uz to je dodao i ukupno 98. asistenciju za turski klub. Uz to odigrao je pet sezona sa dvocifrenim brojem golova i šest sezona sa dvocifrenim brojem asistencija, te samo jednim mečom propuštenim zbog povrede u sedam godina.

Za Basaksehir igra od 2011. godine kada je došao iz Željezničara.

(Reprezentacija.ba)