Adnan Čustović (42), pomoćnik selektora Dušana Bajevića, smatra da je naš stručni štab dobro analizirao selekciju Italije protiv koje će Zmajevi 4. septembra igrati u Firenci meč UEFA Lige nacija.

“Uradili smo dubinsku analizu Italije. Jedini problem je što je selektor Mancini pozvao 37 igrača i vrlo teško je izabrati 11 koji će početi. Znamo da su promijenili ekipu poslije rezultata koje su imali u posljednjim godinama. Znamo da je izgradnja od golmana, imaju posjed lopte. Verratti neće biti tu, ali ima još igrača. Zadnjih 13 utakmica, mislim da su 12 pobijedili i jednu odigrano neriješeno. Primili su četiri gola, a dali 37. Ipak, nisu imali neke teške protivnike, ali znamo da će biti teška utakmica”, kazao je Čustović i dodao:

“Teško je napraviti šanse Italiji. Sve utakmice koje smo gledali napravili su im dvije ili tri šanse. Jedina ekipa koja im je napravila više prilika smo bili mi. To je bila mislim jedna od naših najboljih utakmica u zadnje vrijeme. Nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu, sa šansama i sa velikim intezitetom igre i sa velikom željom. Ove utakmice su bitne da se pokažemo u dobrom svjetlu pred oktobarske utakmice koje su nama bitnije. Želim da se pokažemo u dobrom svjetlu, da pokažemo da smo organizovana ekipa koja može odigrati protiv takvih ekipa kakve su Italije, Poljska i Holandija. Drugi je problem što smo svi u fizičkoj spremi koja nije dobra kako kod nas, tako i kod Italije. Pod upitnikom je fizička sprema kako nas, tako i protivnika i možemo očekivati tešku utakmicu za sve igrače na terenu.”

Utakmicu u petak u 20,45 sati ekskluzivno prenosi NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)