Zmajevi se već treći dan u Zenici pripremaju za utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske, a Eldar Ćivić (24) ističe da su svi igrači raspoloženi pred ove duele.

“Svi smo raspoloženi i do sada je sve u najboljem redu. Mislim da smo poželjeli da igramo a pred nama su dvije dobre utakmice i nadam se pozitivnom rezultatu. Možda je bolje što su ovi susreti prije baraža, jer imamo malo više vremena da se uigramo i prilagodimo novom selektoru i stručnom štabu. Smatram da u Italiju treba da idemo ne samo da bi odigrali dobru utakmicu već uzeli i neke bodove”, govori Eldar i dodaje:

“Bili smo blizu toga prošle godine u Torinu, gdje smo u prvom poluvremenu pokazali da možemo da ih nadigramo. Nismo izdržali do kraja i nesretno smo izgubili. Ipak, bez obzira na to što se radi o velikoj reprezentaciji koja voli da igra, oni prave i greške koje mi možemo kazniti.”

Defanzivac Ferencvaroša posebno ističe da će navijači mnogo nedostajati našim igračima.

“Navijači će nam svima nedostajati. Mi u Mađarskoj igramo pred publikom, tako da će biti malo čudno igrati bez njih. Naši navijači su posebni ali znam da ćemo se boriti i igrati kao da su oni na tribinama.”

Utakmicu u petak u 20,45 sati ekskluzivno prenosi NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)