Švicarska u septembru igra protiv Ukrajine i Njemačke, a na tim susretima priliku za igru dobit će Bećir Omeragić (18) kojeg je Reprezentacija.ba svrstao među najveća tri talenta koji ne igraju za BiH.

Mladi stoper Zuricha odlučio se tako dati prednost Švicarskoj u odnosu na Bosnu i Hercegovinu za koju je imao priliku igrati, a kako kaže ponosan je što je Švicarac.

“Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove države. Ponosan sam što sam Švicarac”, rekao je Omeragić i dodao:

“Istina je da sam bio malo iznenađen što su me pozvali tako rano, ali to je rezultat mog rada i dobrih igara u ovoj sezoni. To je bio moj san iz djetinjstva i mnogo sam sretan. Za mene, u fudbalu nema stvarnih godina, a na terenu sam pokazao šta sve mogu uraditi.”

Bećira je kontaktirao i Zvjezdan Misimović u ime selektora Dušana Bajevića, no to nije bilo dovoljno da se odluči igrati za BiH.

Reprezentacija.ba je uz Omeragića uvrstio Dennisa Hadžikadunića (22) iz Rostova i Anela Ahmedhodžića (21) iz Malmoa među tri najveća bh. talenta koji ne igraju za BiH, a obojica su odlučila da u budućnosti nastupaju za Zmajeve.

Hadžikadunić i Ahmedhodžić igraju na poziciji stopera i oba buduća bh. reprezentativca su igrala za omladinske selekcije Švedske.

Uradili smo sve što je moguće, ali je Bećir Omeragić odlučio igrati za Švicarsku

(Reprezentacija.ba)