Gojko Cimirot (27) posljednjih godina igra veoma dobro u redovima belgijskog Standarda, a uoči duela reprezentacije BiH sa Italijom i Poljskom ističe da mu je drago što su Zmajevi ponovo na okupu.

“Drago mi je što smo ponovo na okupu poslije duže vremena zbog korone. Jučer smo obavili malo lakši trening, danas smo svi na okupu i mislim da ćemo krenuti s ozbiljnijim radom. Što se tiče moje forme, već sam odigrao četiri utakmice, u pripremnom periodu sam dva mjeseca, tako da mogu biti zadovoljan”, govori Cimirot i osvrće se na mečeve sa Italijom i Poljskom:

“Italija i Poljska su dvije veoma kvalitetne reprezentacije, ali mislim da će nam to dobro doći zbog narednog perioda i onoga što što slijedi, odnosno baraža. Mislim da trebamo dobro da se spremimo za ove dvije utakmice i da damo maksimum i da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi.”

Gojko smatra da je naša selekcija u kvalifikacijama za EURO odigrala dobru utakmicu u Italiji kada je nažalost poražena sa 1:2.

“Zaista smo odigrali dobru utakmicu protiv njih u Italiji. Iako sada nema velikog broja igrača koji su igrali prošli put, mislim da svi koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima trenera i da ćemo odigrati dobru utakmicu.”

BiH – Italija, petak 4. septembar, 20,45 sati, ekskluzivno na NOVA BH

(Reprezentacija.ba)