Selektor Duško Bajević okupio je danas po prvi put u svom mandatu repreznetativce Bosne i Hercegovine u Zenici kako bi počeo pripreme ekipe za utakmice Lige Nacija protiv Italije i Poljske.

“Nisu nam svi igrači još uvijek došli, pa nemamo pravi uvid u stanje. Vjerujem da ćemo danas biti svi na okupu” poručio je Duško Bajević.

“Iskreno vjerujem u ove igrače, čak iako igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta.” rekao je Bajević.

“Neke sam upoznao danas, neke znam od ranije, ali sve ih poznajem i znam da se radi o dobrim momcima, dobrim profesionalcima, odgovornim roditeljima… Očekujem da budu svi odgovorni za svaki korak koji je u našem dometu za reprezentaciju, jer svakome je čast igrati za državni tim i boriti se za njegove boje” poručio je naš selektor.

“Imamo malo vremena, imali smo problema sa povredama i koronom, ali mi sada moramo uraditi sve da budemo stvarno oni koji možemo da budemo i u ovoj i u narednoj, a posebno onim koje na čekaju utakmicama. Uradićemo na tome da se svi što bolje upoznamo, ali i da upoznamo igrače sa onim što ih čeka” najavljuje Duško Bajević.

Reprezentacija BiH će do četvrtka boraviti u Zenici, kada putuje u Italiju gdje u petak 4. septembra igra protiv Italije u Firenci. U ponedjeljak 7. septembra u Zenici dočekujemo Poljsku.

Italija – BiH, ekskluzivno prijenos na NOVA BH televiziji, petak, 4. septembar, 20,45 sati

(Reprezentacija.ba)