Žrijeb drugog kola kvalifikacija za Europa ligu obavit će se u ponedjeljak 31. augusta u švicarskom Nyonu u 13,00 sati, a Zrinjski i Borac će saznati svoje protivnike.

Potencijalnog protivnika će saznati i Željezničar, odnosno u dijelu žrijeba gdje su nenosioci naći će se par Maccabi Haia – Željezničar.

Susret u Haifi nije odigran zbog toga što je pet članova delegacija FK Željezničar bilo pozitivno na korona virus, a UEFA bi uskoro trebala donijeti zvaničnu odluku o tačnom datumu i satnici spomenutog susreta koji se mora odigrati do 12. septembra.

Zrinjski je nosilac i nalazi se u odličnoj poziciji uoči žrijeba. Što se tiče Borca, tim iz Banja Luke nije nosilac te bi u drugom kolu mogao dobiti teškog protivnika poput Milana, Tottenhama, Wolfsburga, ali i Partizana te Hajduka.

Mogući protivnici Zrinjskog:

Kukesi, Servette, Aris, OFI Creta, Ventspils, Olimpija, Lincoln, TSC Bačka, Osijek, Goteborg, Hammarby, Viking, Bodo Glimt, Progres, Riteriai, CSKA Sofia, Honved, Kaisar, Neftci, Shamrock, B36, Lokomotiv Plovdiv, Botosani, Piast, Hibernians, Dunajska Streda, Laci, Renova, Teuta, Sfantul, Coleraine, Bala Town, Locomotive Tbilisi i pobjednik susreta Nomme Kalju – Mura.

Mogući protivnici Borca i Željezničara:

Tottenham, Basel, Copenhagen, Wolfsburg, APOEL, BATE, Galatasaray, Malmo, Partizan, Standard, FSCB, Granada, Milan, Rangers, Hapoel Beer Sheva, Rosenborg, Apollon Limassol, Reims, Fehervar, Rio Ave, Dynamo Moskva, Slovan Liberec, Hajduk, Shkendija, Kolos, Villem II, Jablonec, TNS, Lech, Hartberg, Aberdeen, Kairat, Žalgiris, Aarhus i Motherwell.

U kvalifikacijama za Europa ligu igra se jedna utakmica, a mečevi drugog kola na programu su 17. septembra.

Izvlačenje parova trećeg kola kvalifikacija za Europa ligu održat će se 1. septembra u Nyonu sa početkom u 13,00 sati.

Maccabi – Željezničar ponovo u Izraelu

(Reprezentacija.ba)