U subotu 29. augusta se igraju tri meča šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost DK – Olimpik (16,30 sati)

Ekipe Mladosti i Olimpika će svojom utakmicom otvoriti šesto kolo Premijer lige BiH. Mladost je u prošlom kolu senzacionalno savladala Želju u gostima i stigla do prve pobjede u sezoni. S druge strane, Olimpik je jedini tim bez bodova u ovoj sezoni. Ova dva tima su do sada šest puta igrali u Premijer ligi BiH, a Olimpik nijednim nije pobijedio.

Velež – Tuzla City (19,00 sati)

Derbi šestog kola odigrat će se između Veleža i Tuzle. Velež je trenutno šesti sa osam bodova, a Tuzla se nalazi na četvrtom mjestu i ima bod više. Obje ekipe igraju veoma dobro u zadnje vrijeme i sigurno da nas očekuje zanimljiva i kvalitetna utakmica. Mozzart u svojoj ponudi daje prednost Veležu, pa kvota na jedinicu iznosi 2.05. Kvota na trijumf Tuzla Cityja je 3.60.

Sloboda – Široki Brijeg (20,00 sati, Arena Sport)

U posljednjem duelu subotnjeg programa sastaju se Sloboda i Široki. Sloboda nije dobro ušla u novu sezonu i nakon pet odigranih kola ima samo četiri boda. Fudbaleri Širokog su drugi na tabeli sa 11 bodova te imaju ulogu favorita protiv Slobode. Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Širokog je 2,45, dok je kvota na eventualni trijumf Slobode 2.95.

(Reprezentacija.ba)