Milan Đurić (30) iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri u kojoj je u Salernitani u Seriji B zabio 12 golova. Iako je miljenik navijača zbog velike efikasnosti u dresu reprezentacije BiH, čak ni pored sezone sa 12 golova nije dobio poziv Dušana Bajevića za utakmice u septembru.

Salernitana je sezonu završila blizu mjesta za doigravanje u Seriju A, a Đurić u razgovoru za Reprezentacija.ba ističe kako smatra da je sezona bila pozitivna.

“Zadovoljan sam sa svojom sezonom. Ekipa na kraju nije stigla do cilja, ali mogu reći da je sezona sve skupa bila pozitivna” govori Đurić za Reprezentacija.ba, a pitamo ga ima li istine da će promijeniti klub. Spominjala se Sampdoria, čak i Lazio.

“Vidio sam da se pisalo oko mog transfera. Imam još dvije godine sa Salernitanom. Što se mene tiče ovdje mi je dobro, tu mi je i porodica sretna, tako da sam zadovoljan i ne zamaram se o mogućem transferu.”

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Stručni štab reprezentacije BiH najavljivao je kako si pred povratkom u reprezentaciju, ali na kraju nisi pozvan. Iako imaš bolju sezonu, ali i rejting u timu nego neki pozvani igrači, te iako se igra u “tvojoj” Italiji’

“Nemam tu puno šta za komentarisati. Trudiću se još više da me pozove sljedeći put i da budem na spisku. Selektor odlučuje, a ako on misli da je u ovom trenutku ovo najbolji spisak za ove dvije utakmice – nema nikakvih problema.” poručuje Milan Đurić za Reprezentacija.ba.

Miljenik je navijača, pa ga pitamo ima li poruku za njih?

“Mogu samo da im poželim sve najbolje, kao i naravno reprezentaciji! Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat” otvoren je Đurić.

Milan Đurić je u 14 mečeva za BiH zabio čak sedam golova. Ranije je u mladoj reprezentaciji u četiri meča postigao šest golova. Od toga tri protiv Njemačke na jednom meču.

Svojim golovima donio je pobjede za plasman u baraž za EURO 2016, osvajanje Kirin Kupa…

Posljednji put igrao je za BiH u novembru 2016. protiv Grčke u Atini. Igrali smo 1:1. a Meša Baždarević uveo ga je posljednjih 6 minuta igre.

(Reprezentacija.ba)