Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević uputio je tri nova poziva igračima za utakmice UEFA Lige nacija sa Italijom i Poljskom, saopšteno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Nakon što su sa prvobitnog spiska otpali Miralem Pjanić koji je pozitivan na virus korona, te povrijeđeni Besim Šerbečić i Rade Krunić, danas su upućeni pozivi njihovim zamjenama.

Tako da su na okupljanje 31. augusta pozvani Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC, Mađarska) i Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska).

Amir Hadžiahmetović (23) je u prošloj sezoni odigrao 24 meča za Konyu, dao jedan gol, a do sada nije nastupao za našu A reprezentaciju. Za U17, U19 i U21 ukupno je ubilježio 30 nastupa.

Adnan Kovačević (26) je prošle godine nastupao za poljsku Koronu te postigao pet golova u 34 odigrana susreta. Od ove sezone nastupa za mađarski Ferencvaroš, a za Zmajeve je odigrao tri susreta.

Luka Menalo (24) je prošle sezone briljirao na posudbi u Olimpiji te je postigao 12 golova i dodao osam asistencija u 38 odigranih susreta. U ovoj sezoni igra za matični Dinamo iz Zagreba, a za A selekciju BiH je ubilježio dva nastupa.

Kalendar utakmica BiH od septembra do novembra 2020.

4. septembar 2020. godine (prvo kolo UEFA A Lige nacija): Italija-Bosna i Hercegovina

7. septembar 2020. godine (drugo kolo UEFA A lige nacija): Bosna i Hercegovina – Poljska

8. oktobar 2020. godine (polufinale baraža UEFA B Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska

11. oktobar 2020. godine (treće kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Holandija

14. oktobar 2020. godine (četvrto kolo UEFA A Lige nacija): Poljska – Bosna i Hercegovina

12. novembar 2020. godine (finale baraža UEFA B Lige nacija): Bosna i Hercegovina / Sjeverna Irska – Slovačka / Republika Irska,

15. novembar 2020. godine (peto kolo UEFA A Lige nacija): Holandija – Bosna i Hercegovina

18. novembar 2020. godine (šesto kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – Italija

(Reprezentacija.ba)