Petorostruki svjetski bokserski šampion Adnan Ćatić koji se na međunarodnoj sceni bori pod imenom Felix Sturm ovih dana neumorno radi na pripremama mladog boksera Ajdina Reiza (23) za borbu koja ga čeka u septembru u Hamburgu.

Reiz, rođen u Dizeldorfu, a porijeklom iz Bihaća, u julu je odlično debitovao u profesionalnom boksu. U prvom meču u rodnom Dizeldorfu nokautirao je protivnika u prvoj rundi, već nakon minutu i 35 sekundi meča.

Iza sebe od ranije ima uspješnu amatersku karijeru.

“Radi se o velikom talentu i momku koji može osvojiti sami vrh. Osim talenta Ajdin ima prenost što je veliki radnik i što je apsolutno fokusiran na trening i sve ono što je potrebno da postanete veliki šampion” govori nam Adnan Ćatić.

Ćatić i Reiz na treningu, Foto: Reprezentacija.ba

Sada se priprema za novi meč u kategoriji do 69 kilograma, koji će uz direktan tv. prijenos, boksati 12. septembra u Hamburgu u Universum areni.

Na pripremama ga je posjetio i Sead Kolašinac kako bi mu dao podršku.

“Adnan Ćatić mi je od prvog dana bio idol i zbog njega sam se uopšte i počeo baviti boksom. On mi je danas ogromna podrška, kao stariji brat i velika mi je čast što sa njim radim pripremu i što učim od njega” poručio je Reiz kojeg je posjetom na treningu obradovao i Sead Kolašinac:

“Sead je ponos za sve nas Bosance i Hercegovce, a uvijek je i korisno čuti iskustva i priče uspješnih sportista, bez obzira kojim se sportom bavili.”

Ćatić i Reiz na treningu, Foto: Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)