Hasan Salihamidžić (43) dao je značajan doprinos Bayern Minhenu u osvajanju Lige Šampiona. Prvom nakon sedam godina suše, šestom u historiji kluba.

Popularni Brazzo od ljeta 2017. godine nalazi se na funkciji sportskog direktora Bayern Minhena i glavni je čovjek u klubu odgovoran za dovođenje i prodaju igrača.

U pobjedi nad PSG-om igralo je čak devet igrača čije je dolaske u Bayern Minhen dogovorio Hasan Salihamidžić – među njima i strijelac pobjedonosnog gola Kingsley Coman.

Igrači Corentin Tolisso, Alphonso Davies, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Philippe Coutinho, Ivan Perišić, Kinglsey Coman i Niklas Sule svi su u klub došli u Salihamidžićevoj eri i svi su nastupili protiv PSG-a.

Uz to i sam trener Bayerna Hans Dieter Flick je dobio posao u Salihamidžićevoj eri.

Salihamidžić će je tako “od posla koji niko nije želio” kako su ovu funkciju nazivali njemački mediji 2017., stvorio posao iz snova, te nakon sjajne igračke karijere nastavio graditi i sjajnu menadžersku karijeru.

Kao igrač Salihamidžić je od 1998. do 2006. sa Bayernom osvojio jednu Ligu Šampiona, jedan Interancionalni kup, šest Bundesliga, četiri njemačka Kupa i četiri njemačka Liga Kupa.

U državi u kojoj se cijeni kvalitet, a ne stranačka kartica ili familijarna pripadnost, Brazzi je samo nebo granica.

https://www.instagram.com/p/CERF5qRgSEF/

(Reprezentacija.ba)