Golman:

Martin Zlomislić (Široki Brijeg)

Široki je ubjedljivo savladao Borac sa 3:0 na svom terenu, a U21 reprezentativac BiH Martin Zlomislić je sačuvao svoju mrežu. Pred sami kraj susreta je imao jednu fantastičnu odbranu i spasio čist gol. Ovo mu je drugi susret u sezoni bez primljenog gola.

Odbrana:

Đani Salčin (Sarajevo)

Sarajevo je odigralo 1:1 u derbiju kola protiv Veleža, a Đani Salčin je bio najbolji pojedinac u Bordo timu. Ofanzivno je pružio veoma dobru partiju na poziciji lijevog beka i kreirao nekoliko izglednih šansi za svoje saigrače.

Mehmed Ćosić (Velež)

Desni bočni Veleža je postigao jedin gol za svoj tim u remiju protiv Sarajeva. Ćosić je sjajno istrčao kontru u 44. minuti i matirao Kovačevića. Na terenu je proveo svih 90 minuta i stvarao mnogo problema defanzivcima Sarajeva.

Stjepan Radeljić (Široki Brijeg)

Visoki stoper Širokog je postigao vodeći gol protiv banjalučkog Borca. Radeljiću je to bio prvi gol u sezoni, a odigrao je svih pet mečeva u Premijer ligi BiH za Široki.

Hrvoje Barišić (Tuzla City)

Barišić igra odlično na startu nove sezone i pokazao se kao veliko pojačanje za Tuzla City. Odigrao je cijeli meč u pobjedu nad Olimpikom te postigao gol. Hrvoje je u drugom i četvrtom kolu ubilježio po jednu asistenciju.

Vezni red:

Ajdin Nukić (Tuzla City)

Desno krilo Tuzle briljira u sezoni 2019. / 2020. Prošlo kolo je tri puta asistirao, dok je protiv Olimpika zatresao mrežu. Kapiten Tuzla Cityja je igrao do 80. minute u duelu sa Olimpikom

Amer Hiroš (Mladost DK)

Mladost je senzacionalno pobijedila Želju na Grbavici sa 1:0, a sjajan meč odigrao je Amer Hiroš. Nekadašnji junior Željezničara je bio neuhvatljiv u određenim trenucima za protivničke igrače i definitivno će u ovoj sezoni biti jedan od ključnih igrača mladog tima iz Doboja kod Kaknja.

Kerim Palić (Krupa)

Krupa je odigrala 1:1 na svom terenu protiv Radnika, a Kerim Palić je proveo svih 90 minuta na terenu u timu Krupe. Ovo mu je bio četvrti nastup u sezoni i obavio je veoma dobro defanzivne zadatke.

Marko Pervan (Široki Brijeg)

Marko Pervan je postigao gol i asistirao u ubjedljivoj pobjedi Širokog nad Borcem od 3:0. Asistirao je za vodeći gol, a onda je i postavio konačnih 3:0. Ove sezone je zabio jedan gol te dodao tri asistencije.

Napad:

Anes Mašić (Zrinjski)

Zrinjski se ponovo mučio, ali je golom mladog Anesa Mašića savladao Slobodu sa 1:0. Mostarcima je to bila druga pobjeda u ovoj sezoni i zanimljivo oba pobjedonosna gola je zabio upravo Mašić.

Nedim Hadžić (Mladost DK)

Nekadašnji supertalent FK Sarajevo je donio veliku pobjedu Mladosti nad Željom u gostima. Hadžić je zabio sjajan gol i ispostaviće se kreirao veliku senzaciju u petom kolu. Konstantno je pravio probleme odbrani Želje, a pohvale nakon susreta je dobio i od protivničkog trenera Amara Osima.

Rezultati petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Željezničar – Mladost DK 0:1 (Nedim Hadžić 32’)

Zrinjski – Sloboda 1:0 (Anes Mašić 21’)

Široki Brijeg – Borac 3:0 (Stjepan Radeljić 23’, Toni Jović 37’, Marko Pervan 51’)

Krupa – Radnik 1:1 (Nikola Mandić 69’ – Seid Zukić 59’)

Tuzla City – Olimpik 3:2 (Vojo Ubiparip 19’ penal, Ajdin Nukić 26’, Hrvoje Barišić 61’ – Slobodan Milanović 28’, Adnan Osmanović 90’)

Sarajevo – Velež 1:1 (Ivan Jukić 59’ – Mehmed Ćosić 44’)

(Reprezentacija.ba)