Željo i Mladost će na Grbavici u petak od 19,00 sati otvoriti peto kolo Premijer lige BiH. Ovo će danas biti jedini susret bh. šampionata.

Domaći su prvi na tabeli i imaju maksimalnih 12 bodova, dok je Mladost pretposljednja sa samo jednim bodom – osvojenim protiv FK Sarajevo.

Željezničar nakon četiri kola ima gol razliku 9:1, a Mladost 4:16, pa mnogi očekuju kako će Željo večeras imati lagan zadatak i ubjedljivu pobjedu. Nakon remija Mladosti i Sarajeva u Želji sigurno neće biti opuštanja.

Kladionica Mozzart Željezničar smatra apsolutnim favoritom, pa je kvota na pobjedu Želje 1.12, a da će na ovoj utakmici samo jedan tim dati gol kvota je 1.52.

Sa time se slaže i Amar Osim koji je govorio uoči utakmice, ali i podsjetio da Željo u naredni četvrtak gostuje u Izraelu: “Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih u smislu da ako smo bili protiv Slobode favoriti, a jesmo jer smo kvalitetniji, onda smo sad apsolutni favoriti. Igramo protiv ekipe koja je dosada najmanje pokazala iako nije zadnja na tabeli, imaju jedan bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Također, igramo protiv ekipe koja je primila najviše golova i koja je imala najviše problema u pripremama. Mi smo s druge strane prvi na tabeli, nismo do sada bili loši, ali imamo i evropsku utakmicu o kojoj čovjek htio ne htio počinje pomalo razmišljati i u takvim okolnostima dočekujemo Mladost. Mislim da će se nas pitati više nego njih i toga se malo bojim, do sada nismo imali ovakve utakmice, u prošlom prvenstvu možda jednu protiv Zvijezde 09, bili su autsajderi, ali zadnju utakmicu protiv Mladosti, u sličnim okolnostima, odigrali smo otprilike u oktobru gdje su oni bili predzadnji, a mi bili gore u vrhu i dobili smo 2:1 i to jedva. Zadnja utakmica je na Grbavici bila takva, ta utakmica će nama trenerima dati nekakav fin šlagort za pripremu utakmicu koja nas očekuje sutra.”.

Ekipa Željezničara je do sada igrala šest puta na Grbavici u Premijer ligi BiH protiv Mladosti, zabilježila svih šest pobjeda i zabila 14 golova.

Utakmicu gledajte u direktnom prijenosu na Arena Sport kanalima.

(Reprezentacija.ba)