Krupa – Radnik (17,00 sati)

Krupa i Radnik će igrati derbi začelja u petom kolu Premijer lige BiH. Oba tima su osvojila tri boda do sada, s tim da je Krupa ostvarila pobjedu, dok je Radnik čak tri puta remizirao. Ove dvije ekipe su do sada međusobno odigrale 11 premijerligaških duela, Krupa nijednom nije slavila, devet puta je bilo neriješeno, a Radnik ima dvije pobjede.

Tuzla City – Olimpik (17,00 sati)

Tuzla je u prošlom kolu zabila pet golova protiv Mladosti, a danas je očekuje meč sa Olimpikom. Gosti iz Sarajeva su jedini bez bodova u tekućoj sezoni i učinit će sve kako bi prekinuli crni niz upravo u Tuzli. Domaći bi eventualnim trijumfom mogli doći do treće pozicije na tabeli.

Sarajevo – Velež (19,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Sarajeva i Veleža će odigrati derbi duel petog kola Premijer lige BiH. Mečevi ova dva tima su uvijek uzbudljivi i donose mnogo golova. Velež će večeras igrati i protiv tradicije, jer je posljednji put na stadionu Koševo pobijedio u sezoni 1987. / 1988. Otkako se igra zajednička Premijer liga BiH, Velež je samo tri puta osvojio bod u gostima protiv Sarajeva, dok je poražen u 11 navrata. Ono što daje nadu Veleža jeste to da su postizali po najmanje jedan gol u zadnjih šest duela protiv Sarajeva u gostima. Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 1.55 na pobjedu Sarajeva, dok je kvota na trijumf Veleža 5.90. Kvota da će oba tima dati gol večeras je zaista sjajna i iznosi 1.95.

(Reprezentacija.ba)