Golman:

Vasilije Kolak (Krupa)

Krupa je izgubila od Veleža sa 0:2, ali Vasilije Kolak je sjajno branio u redovima novog bh. premijerligaša. Kolak je zaustavljao gotovo sve pokušaje Veleža do sredien drugog poluvremena, međutim na kraju je dva puta morao vaditi loptu iz mreže.

Odbrana:

Eldar Šehić (Željezničar)

Dvadesetogodišnji Šehić igra standardno na poziciji lijevog beka u Želji i pruža veoma dobre partije. Protiv Slobode je bio na visini zadataka, a u tekućoj sezoni je odigrao svaki meč za Plave sa Grbavice.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Najbolji desni bek Premijer lige BiH je odigrao još jedan dobar meč za Široki, koji je osvojio bod u Bijeljini protiv Radnika. Branimir je obavio defanzivne i ofanzivne zadatke korektno, pa nije ni čudo što se našao na spisku selektora Bajevića za susrete Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Samir Zeljković (Velež)

Iako je po vokaciji zadnji vezni, Zeljković silom prilika igra na stoperu u timu Veleža i to prilično dobro. Protiv Krupe je proveo svih 90 minuta i Dudić ima veliko povjerenje u nekadašnjeg juniora Sarajeva.

Marko Jovanović (Borac)

Borac je u derbiju kola pobijedio Zrinjski sa 1:0 i treći meč završio bez primljenog gola. Ponovo je odbranom komandovao iskusni Marko Jovanović, koji je dobio većinu duela sa ofazivcima Zrinjskog. Marko je ove sezone nastupio u sva četiri susreta za Zrinjski.

Vezni red:

Mustafa Mujezinović (Željezničar)

Četvrta utakmica i četvrti gol za Mustafu Mujezinovića. Mujezinović je protiv Slobode ušao u drugom poluvremenu i riješio pitanje pobjednika golom u 73. minuti. Sa četiri gola je najbolji strijelac Želje i prvi strijelac Premijer lige BiH.

Stojan Vranješ (Borac)

Najbolji igrač Borca je u u petoj minuti pogodio protiv Zrinjskog i ispostaviće se donio nova tri boda svom timu. Vranješ je u ovoj sezoni zabio dva gola za Banjalučane.

Semir Štilić (Željezničar)

Maestralni Semir Štilić je bio dvostruki asistent u gostujućem trijumfu Želje nad Slobodom od 2:0. Prvo je centrirao Lendriću za gol, da bi u drugom poluvremenu uposlio Mujezinovića, kojem nije bilo teško da potvrdi pobjedu Plavih. Semir su ovo bile prve asistencije u sezoni, a postigao je i dva gola.

Napad:

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Odlični napadač je konačno pogodio ove sezone i nagovijestio bolje dane u dresu Tuzle. Tuzla je razbila Mladost u gostima sa 5:2, a Ubiparip je postigao drugi gol za svoju ekipu.

Brandao (Velež)

Brazilski ofanzivac je tokom svih 90 minuta pravio velike probleme Krupi, a asistirao je za drugi gol Veleža. Brandau je to treća asistencija u sezoni i zanimljivo da je u zadnja tri kola asistirao po jednom.

Ajdin Nukić (Tuzla City)

Desnokrilni napadač Tuzle je i u prošlom kolu protiv Sarajeva bio sjajan, a u ovom je čak tri puta asistirao za svoj tim. Tuzla je ubjedljivo savladala Mladost u gostima sa 5:2 i nema dileme da je Nukić bio igrač susreta.

Rezultati četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Sloboda – Željezničar 0:2 (Ivan Lendrić 8’, Mustafa Mujezinović 73’)

Mladost DK – Tuzla City 2:5 (Miloš Nikolić 66’, Anel Dedić 76’; Dejan Maksimović 10’, Vojo Ubiparip 25’, Mirsad Ramić 29’, Nermin Crnkić 67, Badara Badji 79’)

Velež – Krupa 2:0 (Obren Cvijanović 72’, Haris Ovčina 90’)

Borac – Zrinjski 1:0 (Stojan Vranješ 5’)

Radnik Bijeljina – Široki Brijeg 1:1 (Kenan Šarić 78’; Dino Ćorić 68’)

Olimpik – Sarajevo, odgođeno

(Reprezentacija.ba)