Golman naše A selekcije Ibrahim Šehić (31) je u četvrtak 13. augusta potpisao za Konyaspor i pridružio se sunarodnjacima Deniju Miloševiću (25), Amiru Hadžiahmetoviću (23) i Marinu Aničiću (30).

Deni Milošević od 2016. godine igra za Konyu, a za naš portal je prokomentarisao dolazak saigrača iz reprezentacije tim iz Konye.

Milošević ističe da mu je veoma drago što je Šehić pojačao Konyaspor.

“Drago mi je što nam je došao Ibrahim. On je top golman i bit će veliko pojačanje za nas. Iskusan je golman i može biti samo plus za naš tim. Znamo se još iz reprezentacije i sretan sam što je stigao u Konyu. Marin, Amir i ja još uvijek ga nismo upoznali sa gradom, jer je došao samo na potpis ugovor na nekoliko sati te je otputovao za Bosnu i Hercegovinu. On će tek u ponedjeljak početi da trenira s nama, ali naredne sedmice ćemo izaći u grad, popiti kafu sa Ibrahimom. Izuzetno mi je drago što nam je došao, jer je Šeha kao veliki brat”, rekao je Deni iz Konye za portal Reprezentacija.ba i kratko prokomentarisao pripreme uoči nove sezone:

“Zbog situacije sa korona virusom nećemo ići nigdje na pripreme. Imamo svoj kamp, treniramo dva puta dnevno i do početka sezone ćemo boraviti u našem kampu. Mnogo je vruće, ali srećom jedan trening obavimo ujutro, a drugi predvečer.”

Deni Milošević je u protekloj sezoni odigrao 32 meča za Konyu, zabio pet golova i jednom asistirao.

Za našu A selekciju je odigrao sedam utakmica, postigao jedan gol i u martu se našao na spisku selektora Dušana Bajevića.

Konyaspor je potvrdio dolazak Ibrahima Šehića

(Reprezentacija.ba)