FK Sarajevo predstavio je svoje novo pojačanje, srbijanskog fudbalera Aleksandra Pejovića (29).

Pejović je prošlu polusezonu igrao za Radnički iz Niša a u tom periodu odigrao je deset utakmica uz dobru minutažu. Ove sezone je u tri meča za Radnički zabio jedan gol i jednom asistirao.

Ranije je u Srbiji igrao Požegu, Užice, OFK Beograd i Mladost, a upravo je iz Mladosti u kojoj je igrao tri godine, prošlu sezonu prešao u bjeloruski Dinamo Minsk, no nakon pola godine se vratio u Radnički iz Niša.

Prije pet godina sezonu je proveo i u francuskom niželigašu Trelissac FC.

Pejović je zadnji vezni fudbaler koji može odgovoriti i na druge zadatke u veznom redu, visok je 1,79m, a sa Sarajevom je potpisao ugovor od dvije godine.

“Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti njegove boje. Upoznat sam sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige. FK Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Europi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat.” izjavio je Pejović.

“Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala.” izjavio je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

(Reprezentacija.ba)