Golman:

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Sarajevo je uz mnogo sreće pobijedilo Tuzlu na svom terenu, a Vladan Kovačević je bio jedan od najzaslužnijih za nova tri boda aktuelnog prvaka BiH. U21 golman naše selekcije je u dva navrata sjajno zaustavio pokušaje gostiju i spriječio sigurne golove. Kovačeviću je ovo drugi meč u sezoni u kojem nije primio gol.

Odbrana:

Nemanja Tomašević (Sloboda)

Tomašević, koji može podjednako dobro igrati na lijevom beku i lijevom krilu, odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Slobode protiv Mladosti. Nemanja je u ovom duelu igrao nešto ofanzivnije, ali je korektno obavio zadatke i u defanzivi.

Emir Jusić (Sloboda)

Iskusni Jusić je odigrao kompletan meč za Slobodu, koja je došla do prve pobjede u novoj sezoni. Jusić je kod rezultata 0:0 odlično reagovao ispred ofanzivaca Mladosti i praktično spriječio potencijalnu opasnost ispred svoga gola. Ove sezone je odigrao sva tri susreta za tuzlanski klub.

Ivan Šubert (Radnik)

Radnik je gostovao Zrinjskom u Mostaru i osvojio veliki bod. Ivan Šubert je bio odličan u ovom meču, a dobio je većinu duela sa protivničkim igračima.

Mehmed Ćosić (Velež)

Ćosić je postigao prvi gol u sezoni u remiju njegovog Veleža na gostovanju kod Širokog Brijega. Desni bočni Veleža se sjajno ubacio pred sami kraj prvog poluvremena i lijevom nogom pogodio te smanjio rezultat na 2:1. Kasnije je Velež postigao još jedan gol i došao do boda.

Vezni red:

Mehmed Alispahić (Željezničar)

Iskusni Alispahić se oporavio od povrede, zaigrao od prve minute i pokazao da je izuzetno važan igrač za Želju. Kod rezultata 1:1 između Željezničara i Borca majstorski je petom asistirao Mujezinoviću, a ovaj zabio pobjedonosni gol. Mehmed je igrao do 89. minute za tim sa Grbavice.

Mustafa Mujezinović (Željezničar)

Nekadašnji fudbaler Veleža igra sjajno na startu nove sezone. Zabio je tri gola u tri susreta i zanimljivo da je na svakom meču pogađao po jednom. Protiv Borca je postigao gol u 61. minuti i ispostaviće se obezbijedio trijumf Željezničaru.

Fedor Predragović (Sloboda)

Sloboda je ubjedljivo savladala Mladost sa 3:0, a drugi gol na susretu postigao je bivši U21 reprezentativac BiH Fedor Predragović. Predragović se našao na pravom mjestu i pogodio prvi put u sezoni.

Alen Jurilj (Široki Brijeg)

Alen Jurilj je bez dileme najbolji igrač Širokog na startu sezone. Prošlo kolo je dao dva gola u pobjedi nad Olimpikom od 2:1, a u trećem kolu je postigao novi gol. Na njegovu žalost gol protiv Veleža nije bio dovoljan njegovom timu da dođe do tri boda. Jurilj je ove sezone postigao tri gola.

Napad:

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Najbolji strijelac iz prošle sezone nije igrao za Sarajevo u prva dva kola od prve minute, ali je zato počeo duel protiv Tuzla Citya i odmah pokazao zašto je najbolji napadač lige. Ahmetović je u 34. minuti iskoristio sjajnu loptu Rahmanovića i fantastično pogodio za Važnu pobjedu Sarajeva. Mersudinu je to bio prvi gol u tekućoj sezoni.

Stefan Nikolić (Krupa)

Krupa je ostvarila prvu pobjedu u sezoni i to protiv sarajevskog Olimpika na svom terenu. Meč je odlučen u drugom poluvremenu i to golom Stefana Nikolića. Nikolić je postigao gol u 57. minuti susreta.

Rezultati trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Željezničar – Borac 2:1 (Semir Štilić 50’ penal, Mustafa Mujezinović 61’ – Vladan Danilović 56’)

Široki Brijeg – Velež 2:2 (Alen Jurilj 25’, Denis Zvonić 44’ autogol – Mehmed Ćosić 45’, Fejsal Mulić 68’ penal)

Sarajevo – Tuzla City 1:0 (Mersudin Ahmetović 34’)

Krupa – Olimpik 1:0 (Stefan Nikolić 57’)

Sloboda – Mladost 3:0 (Said Husejinović 45’ penal, Fedor Predragović 60’, Dušan Ristić 90’)

Zrinjski – Radnik 0:0

(Reprezentacija.ba)