FK Sarajevo jedini je bh. predstavnik u Ligi Šampiona ove godine i time će osim najatraktivnijih utakmica sebi donijeti i solidnu premiju.

Šampioni BiH mogli bi ako u prvom pretkolu izbace prvake Velsa zaraditi više od dva miliona KM. I to samo od UEFA-e ne računajući TV prava i druge vidove zarade. Ukoliko prođu u narednom kolu ih čeka Dinamo Brest ili Astana, a svi vjerujemo da bh. šampioni mogu i u tom meču napraviti dobar rezultat. Onda bi se zarađene premije popele još vrtoglavo.

Željezničar, Zrinjski i Borac nastupaće u Europa Ligi. Za učešće u svakom kolu zaradiće oko pola miliona KM.

Sarajevski plavi tu nisu imali sreće jer su izvukli Maccabi Haifu koja je jedan od najjačih mogućih protivnika u ovoj rundi takmičenja. Uz to ih još čeka put u Izrael koji će koštati prilično puno. Primjera radi prije dvije godine u istom rangu takmičenja Željo je kući igrao protiv slabije estonske Narve, te uz manje troškove odigravanja utakmice kući još i zaradio od pune Grbavice.

S druge strane Zrinjski ima odlične šanse da prođe u drugo kolo protiv ekipe iz Luksemburga, ali i Borac koji igra protiv crnogorske Sutjeske. Uz to i Zrinjski i Borac uštediće na putovanjima jer su domaćini.

Sarajevo će prvu utakmicu igrati 18. augusta, a Željo, Zrinjski i Borac 27. i 28. augusta.

(Reprezentacija.ba)