Liga Evrope nakon skoro petomjesečne pauze, startuje baš jako! Sve revanš utakmice osmine finala su završene i četvrtfinalisti su poznati.

U ponedeljak su odigrane prve dvije utakmice, dok nas danas očekuju još dva uzbudljiva meča: Vulverhempton – Sevilja, te Šahtjor Donjeck – Bazel.

Nakon uvodnih okršaja četvrtfinala, danas od 21.00h gledamo vrlo uzbudljiv meč. Ukrajinska ekipa iz Donjecka, suprostaviće se švajcarskoj ekipi iz Bazela.

Samo kratko podsjećanje, da je Šahtjor prethodno savladao i eliminisao njemačku ekipu iz Volfsburga, sveukupnim rezultatom od 5:1 ( prvi meč 2:1 za Ukrajince, a drugi meč ubjedljiva pobjeda od 3:0 ). Bazel je na drugoj strani takođe izbacio ekipu iz Njemačke, te bio bolji od Frankfurta ukupnim rezultatom od 4:0 ( 3:0 u prvom meču, i 1:0 u drugom ). Do sad su se ekipe Šahtjora i Bazela susretale ukupno 5 puta, uključujući i dva prijateljska meča 2015. i 2010. godine. Četiri puta pobjedu je odnio Šahtjor, dok je Bazel samo jednom bio uspješniji.

Kvote kažu da je Šahtjor favorit – 1.90, dok je pobjeda Bazela tipovana sa bombastično jakom kvotom – 4.10. Za one koji misle da će ova tekma otići u produžetke tu je takođe fenomenalna kvota od 3.75. U ukupnoj ponudi je još preko 1350 opcija za klađenje, a sve to vas čeka da „prostudirate“ na ovom linku.

Mečevi četvrtfinala Lige Evrope biće „zaokruženi“ i poslednjom utakmicom iz ove faze takmičenja između Vulverhemptona i Sevilje.

Vulvsi su osmini finala LE izbacili grčki Olimpijakos u dramatičnom drugom meču. Podsjećanja radi prva utakmica je završila neriješenim rezultatom, ali zato, odmah u 9. minutu revanš utakmice Himenez postiže pogodak, i to ostaje kao jedini gol na tom meču, koji odovodi Vulvse u četvrtfinale. Engleskom klubu ovo je drugi put u istoriji da igraju četvrtfinale Lige Evrope.

Kada govorimo o crveno – bjeloj ekipi, Sevilja je u osmini finala u iznimno zanimljivom meču eliminisala Romu rezultatom 2:0. Oba gola su postignuta u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Reguilon i Jusuf En-Nesiri. Špancima je ovo 15. put da se takmiče u Ligi Evrope. Po broju osvojenih titula, Sevilja je definitivno jedan od najuspješnijih timova u ovom evropskom takmičenju, što sigurno dokazuje činjenica da su čak pet puta bili i osvajači.

Posebno je možda bitno dodati, da svaki put kad je Sevilja dospjela u četvrtfinale Lige Evrope, iste godine je i osvojila i podigla pehar.

Inače, statistike radi, Vulvsi i Sevilja se do sad nisu susretali, pa će posebno interesantno biti gledati okršaj koji odlučuje i poslednjeg polufinalistu. Uzimajući sve ovo u obzir, možemo svakako tvrditi da je ekipa iz Španije favorit ovog meča, te je tako i tipovana sa kvotom od 2.20, dok se trijumf Vulvsa plaća sa 3.65. Neriješen rezultat procjenjen je solidnom kvotom od 3.20.

Zato taktiziranju više nema mjesta. Sam kraj je tu. Dokazati svoje navijačke preferencije je obaveza. Sastavi tiket u najmoćnijoj Meridian kladionici, i dokaži svoje znanje iz evropskog fudbala. Specijal igra u kojoj ćeš odrediti onog ko će podići pehar Lige Evrope, je prava šansa da se dokažeš.

Vrhunska zabava Meridian klađenja te čeka, jer samom registracijom dobijaš 10 KM bonusa dobrodošlice, a pošto u Meridianu svi dobijaju, uvijek je tu i Money back, gdje Meridian plaća i promašen tiket, jer možeš se kladiti kako ti želiš, kombinovajući i uživo sa Pre Match ponudom.

Dovoljno razloga da se registruješ na meridianbet.ba i da ovog ljeta ti budeš pobjednik!

(Sponzorisani tekst, 18+)