U srijedu će se nastaviti treće kolo Premijer lige BiH. Zanimljivo će biti na Koševu gdje šampion Sarajevo nakon kiksa protiv Mladosti želi osvjetlati obraz. Uz to biće im ovo prva utakmica na Koševu u sezoni.

Zanimljivo će biti i u Tuzli gdje će Sloboda pokušati do prve pobjede protiv Mladosti, dok će Mladost sigurno razmišljati o bodovima dodatno motivisana nakon remija protiv Sarajeva.

U Krupi duel novih prvoligaša, a u Mostaru duel trenera Mladena Žižovića protiv svog bivšeg kluba.

Sarajevo – Tuzla City (17,00 sati, Arena Sport)

Šampion Sarajevo je neočekivano u prošlom kolu odigrali 2:2 u gostima protiv Mladosti, a u srijedu ih očekuje meč sa neugodnom Tuzlom. Aktuelni prvak BiH nema pravo na kiks te će nastojati da dođe do trijumfa. Posljednji duel ova dva tima okončan je pobjedom Sarajeva od 6:2. Tuzla je u prvom kolu izgubila od Širokog 1:0, a u drugom pobijedila Krupu sa 1:0. Sarajevo je prije Mladosti savladalo Krupu sa 2:0 u gostima.

Sarajevo je favorit u ovom meču, a Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu daje kvotu od 1.40. Na pobjedu Tuzle kvota je 7.75.

Sloboda – Mladost DK (17,30 sati)

Ekipa Sloboda ima jedan bod nakon dva odigrana kola te će protiv Mladosti na svom terenu tražiti prvu pobjedu. Gosti iz Doboja kod Kaknja su u drugom kolu osvojili bod protiv favoriziranog Sarajeva te u odličnoj atmosferi stižu u Tuzlu. Interesantno da Sloboda u zadnja dva domaća meča protiv Mladosti nije pobijedila, ali nije ni zabila gol.

Sloboda je ipak favorit prema Kladionici Mozzart koja za njihovu pobjedu daje kvotu od 1.95.

Krupa – Olimpik (17,30 sati)

Krupa i Olimpik su dvije jedine ekipe koje nisu osvojile bod u prva dva kola. Novi bh. premijerligaši će u srijedu odmjeriti snage u Krupi na Vrbasu. Fudbaleri Krupe još uvijek nisu zabili gol, pa će učiniti sve kako bi konačno zatresli mrežu u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Ako je vjerovati kladionicama domaćini su ipak favoriti. Kladionica Mozzart na pobjedu Krupe daje kvotu od 1.80, a na pobjedu Olimpica kvotu od 4.30.

Zrinjski – Radnik (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu trećeg kola u Mostaru će odigrati Zrinjski i Radnik. Oba tima su poražena u prethodnom kolu i to identičnim rezultatom 0:2. Zrinjski je izgubio u mostarskom derbiju od Veleža, dok je Radnik poražen na svom terenu od Željezničara. Dueli Zrinjskog i Radnika ne donose mnogo golova u zadnje vrijeme, pa je tako u posljednjih pet međusobnih utakmica ova dva tima viđeno samo pet golova. Treneru Zrinjskog Mladenu Žižoviću biće ovo posebna utakmica jer će već drugi igrati protiv svog bivšeg kluba Radnika u kojem je bio četiri godine. Prvi put slavio je sa 1:0.

Zrinjski je nakon Sarajeva danas najveći favorit, jer je prema Kladionici Mozzart kvota na njihovu pobjedu 1.62, a na pobjedu Radnika 5.70.

(Reprezentacija.ba)