Adnan Kovačević (26) je krajem jula ove godine napustio poljsku Koronu i potpisao za mađarski Ferencvaroš.

Kovačević bi trebao biti veliko pojačanje za mađarskog prvaka u defanzivi, a naš reprezentativac je zadovoljan načinom rada u svom novom timu.

“Prije nego sam potpisao, znao sam malo stvari o Ferencvarošu. Pitao sam svog saigrača iz reprezentacija Eldara Ćivića za mišljenje o klubu, koji mi je pričao o trenerima i njihovoj filozofiji. Shvatio sam da je Ferencvaroš dobar tim sa dobrim igračima i sjajnim trenerom. Sviđa mi se način rada u Ferencvarošu”, rekao je Adnan za zvaničnu stranicu kluba i dodao:

“Iako igramo prijateljske mečeve, ja nastojim da pružim sve od sebe na terenu. Imamo još dva prijateljska duela i pokušat ću da se nametnem treneru uoči sezone. Što se tiče Budimpešte, to je impresivan grad. Uoči priprema sam bio sa djevojkom tri, četiri dana ovdje. Po prvi put smo bili u glavnom gradu Mađarske. Pokušali smo pronaći novu kuću što prije i otkrili smo zaista sjajna mjesta u gradu.”

Bh. reprezentativac je za kraj istakao da mu je cilj sa novim klubom plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

“Želim da igram grupnu fazu Lige šampiona sa Ferencvarošom i želim titulu šampiona Mađarske. Vjerujem da to mogu učiniti sa klubom.”

(Reprezentacija.ba)