Miralem Pjanić (30) je u petak navečer odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu talijanskog Juventusa.

Pjanić je igrao do 60. minute za Juventus, koji je savladao u revanš susretu osmine finala Lige šampiona Lyon sa 2:1, ali se nije plasirao u narednu fazu.

“Ovo je veliko razočarenje za sve nas. Zaista smo željeli da prođemo dalje i nastavimo igrati u Ligi šampiona. Loše smo počeli susret i primili gol iz penala, ali smo ipak ostali u igri. To je veoma razočaravajuće i teško za prihvatiti”, kazao je Miralem nakon susreta za Sky Sport Italia i dodao:

“Ne smijemo umanjiti osvajanje devetog uzastopnog Scudetta. Ipak, ovaj klub može i mora ciljati više. Ne sumnjam da će se ova grupa igrača vratiti mnogo jača naredne sezone.”

Bh. reprezentativac, koji će od naredne sezone igrati za Barcelonu, je prokomentarisao i saradnju sa trenerom Maurizijom Sarrijem.

“Posljednjih nekoliko mjeseci nije išlo onako kako je zamišljeno, a razlozi mi nisu jasni. Sigurno da sam htio da igram više. Trener Sarri je želio da igramo slično stilu koji je on preferirao u Napoliju gdje je svaki igrač bio uključen u sistem. Mi smo igrali drugačiji fudbal u odnosu na to i ja nisam jedini koji to govori. Potrebno je vremena da se razvije taj stil igre. Imamo odličan igrački kadar, ali da bismo išli do kraja moramo imati sve igrače na raspolaganju. Nažalost, to nije bilo moguće zbog čestih povreda.”

Miralem će se sredinom augusta pridružiti ekipi Barcelone sa kojom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Naš reprezentativac je sa Juventusom osvojio četiri titule prvaka Italije, dva Kupa Italije te jedan Super Kup ove države.

Miralem Pjanić odigrao posljednji susret za Juve

(Reprezentacija.ba)