Četiri preostale utakmice drugog kola Premijer lige BiH igraju se u subotu 8. augusta.

Najzanimljivije će biti u Vrapčićima gdje će gradski derbi odigrati Velež i Zrinjski, dok će Mladost u u Doboju kod Kaknja ugostiti aktuelnog prvaka ekipu Sarajeva.

Mladost DK – Sarajevo (17,00 sati, Arena Sport)

Mladost je u prvom kolu deklasirana u gostima od Borca sa 0:6, a sada imaju još jednu tešku utakmicu i to protiv Sarajeva. Gosti iz Sarajeva su u prvom kolu kao gosti savladali Krupu i danas očekuju nova tri boda. Sarajevo je apsolutni favorit, a kvota u kladionici Mozzart na dvicu je 1.20. Eventualni trijumf Mladosti bi bio prava senzacija, pa kvota na jedinicu iznosi čak 11. Mladost i Sarajevo su u Doboju kod Kaknja u Premijer ligi BiH igrali pet puta, Mladost je slavila jednom, dva puta je bilo neriješeno, a Sarajevo ima dvije pobjede.

Olimpik – Široki Brijeg (17,30 sati)

Novi prvoligaš Olimpik će u Sarajevu odmjeriti snage sa Širokim. Susreti oba tima su u prvom kolu završili identičnim rezultatom, s tim da je Široki pobijedio 1:0 Tuzlu, dok je Olimpik izgubio od Zrinjskog. Interesantno da je Olimpik u zadnja tri premijerligaška duela protiv Širokog na svom terenu ostvario tri pobjede te da je postizao najmanje po dva gola.

Velež – Zrinjski (19,00 sati, Arena Sport)

Derbi drugog kola igra se u Vrapčićima između Veleža i Zrinjskog i to pod reflektorima. Mostarski je uvijek pun naboja, ali nažalost ovaj put neće biti gledalaca zbog situacije sa korona virusom u našoj državi. Velež je prošlog vikenda ubjedljivo izgubio od Želje sa 0:3, pa će izabranici Feđe Dudića učiniti sve kako bi došli do prvih bodova u novoj sezoni. Ekipa Zrinjskog se u prvom kolu mučila protiv Olimpika, ali je pred sami kraj stigla do gola i osvojila tri boda. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.85 na Velež, dok je kvota na Zrinjski 2.60.

Tuzla City – Krupa (20,30 sati)

Posljednji susret u ovom kolu odigrat će Tuzla City i Krupa. Oba tima su poražena prošlog vikenda, tako da će ovaj duel biti prilika za prve bodove u sezoni. Tuzla je do sada jednom igrala kao domaćin protiv Krupe u Premijer ligi i slavila sa 2:1.

(Reprezentacija.ba)