Direktor Veleža Džemil Šoše (34) je u julu ove godine doživio infakrt, ali se srećom oporavio i brzo vratio svom poslu.

Šoše je prvi put nakon infarkta govorio za zvanični Youtube kanal Veleža o svom zdravstvenom stanju, novoj sezoni Premijer lige BiH, predstojećem derbiju protiv Zrinjskog, ali i pojačanjima.

“Sada se osjećam dobro, ali kada su se i desili ti problemi nisam bio loš. Mislio sam u prvi trenutak da se radi o problemima sa želucem, ali se ispostavilo da je su u pitanju strčani problemi. Reakcija ljekara je bila brza i sve se završilo na pravi način. Želim se još jednom zahvaliti svima na podršci, od navijača, ljudima dobre volje pa sve do klubova. Telefon je stalno zvonio, a nisam stigao ni svima odgovoriti”, kazao je Šoše.

Direktor Veleža je prokomentarisao i situaciju sa igračkim kadrom.

“Sama situacija sa pandemijom je mnogo toga promijenila. Prolazni rok je produžen do 2. oktobra i sada igrači čekaju neke inostrane angažmane. Sigurno da će to koštati klubove koji su obavili pripreme za novu sezonu bez igrača koji će možda doći. Planirali smo pojačanja, doveli ono što smo zamislili, osim jednog igrača. Ipak, povrijedili su nam se Behram i Hasanović, tako da moramo dovesti još jedno pojačanje. Zatvorili smo poziciju lijevog beka dovođenjem Slaviše Radovića. On je jedan od najboljih bekova u Premijer ligi BiH.”

Velež će u gradskom derbiju protiv Zrinjskog 8. augusta od 19,00 sati igrati pod reflektorima i to će biti historijski duel za mostarski tim.

“Protiv Zrinjskog ćemo igrati historijsku utakmicu pod reflektorima. Reflektori su testirani i rade. Nadam se da će sve biti kako treba te d ćemo u sobut Velež gledati pod reflektorima. Krajem septembra bi se trebali finalizirati na istočnoj tribini, popularnoj Red Army. Nakon toga dolazi spajanje tribina. Zatim će ići natkrivanje sjeverne i istočne tribine. Za sada ne možemo govoriti o terminima projekata.

Džemil Šoše se uspješno oporavlja: Idemo dalje u nove pobjede

(Reprezentacija.ba)