U petak će se nastaviti Premijer liga BiH. Na rasporedu su dvije utakmice drugog kola.

Radnik Bijeljina – Željezničar (17,00 sati, Arena Sport)

Radnik i Željezničar će u Bijeljini otvoriti drugo kolo Premijer lige BiH. U Željezničaru nisu očekivali kako će ovu utakmicu igrati u petak, nego u subotu pa su morali mijenjati plan pripreme utakmice. Fudbaleri Radnika su u prvom kolu odigrali 1:1 u gostima protiv Slobode, dok je Željo na Grbavici razbio Velež rezultatom 3:0. Vjerovali ili ne, u zadnjih šest međusobnih duela Radnika i Želje postignuto je samo pet golova, a ni najednom meču od tih šest nisu viđena dva gola. Posljednji put Radnik i Željo igrali su u februaru ove godine u Bijeljini, a konačan rezultat je glasio 0:0. Uzimajući u obzir zadnjih osam ligaških susreta u Bijeljini, Radnik je slavio dva puta, dva puta je bilo neriješeno, a Željo je četiri puta bio bolji.

Željo je ipak u ovom meču favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu gostiju iz Sarajeva daje kvotu 2,00, a na pobjedu Radnika 3.95. Da će biti dva ili manje golova kvota je 1.75.

Borac Banja Luka – Sloboda (19,00 sati, Arena Sport)

Banjalučki Borac je u novu sezonu počeo ubjedljivom domaćom pobjedom nad Mladosti od čak 6:0. Sloboda je u prvom kolu remizirala sa Radnikom kući 1:1. Večeras će izabranici Vlade Jagodića ponovo igrati na svom terenu i to protiv tuzlanske Slobode.

U Borcu se nadaju novom trijumfu, a u prilog im ide i podatak da nikada nisu izgubili u Premijer ligi na svom terenu od Slobode. Ostvarili su 11 pobjeda, dok je Sloboda uspjela samo dva puta osvojiti bod.

Produženje ugovora sa Goranom Zakarićem i imenovanje novog predsjednika kluba biće sigurno dodatna injekcija energije za fudbalere Borca.

Prema Kladionici Mozzart Sloboda u ovom meču nema šanse – kvota na pobjedu gostiju iz Tuzle je čak 11,00. Da će pobijediti Borac Kladionica Mozzart daje kvotu od 1.25.

https://www.instagram.com/p/CDlZda3ApsS/

(Reprezentacija.ba)