Roma je u četvrtak ujutro objavila zvanično saopštenje u kojem je potvrđeno kako je klub promijenio vlasnika.

Novi vlasnik Rome je američka grupacija Friedkin Group kojoj je glavni posao u SAD-u trgovina Toyota automobilima, a klub će preuzeti do kraja augusta.

Vlasnička prava, imovina i kapital u klubu prodati su za čak 591 milion eura, a navodno će dosadašnji vlasnik, također Amerikanac, Jim Pallotta pokušati kupiti engleski Newcastle.

“Vrlo sam zadovoljan da mogu potvrditi zaključeni dogovor sa Friedkin Grupom oko prodaje Rome. Sinoć smo potpisali ugovor i u narednim danima radićemo zajedno na finalizaciji procedura promjene vlasništva kluba. Posljednjih mjeseci Dan i Rayn Friedkin pokazali su punu predanost finaliziranju pregovora i vođenja kluba na pozitivan način.” poručio je Pallotta.

“Svi mi u Friedkin Grupi sretni smo što postajemo dio ovog kultnog grada i kluba. Radujemo se što skorijem preuzimanju kluba i ulaskom u Rominu porodicu.” poručio je Dan Friedkin.

Sada ostaje da se vidi kakvu će politiku vođenja kluba imati novi vlasnici, odnosno da li će se pokazati tačnim informacije kako od kluba planiraju napraviti sredinu koja neće imati starije skupe igrače u sastavu, nego će razvijati mlade superigrače za druge velike europske klubove.

(Reprezentacija.ba)

Vijesti o Edinu Džeki donosi vam Kladionica Mozzart