Sevilla i Roma zbog korona krize nisu odigrali nijedan meč osmine finala Europa Lige u martu pa će danas na neutralnom terenu u jednom meču odlučiti ko će u četvrtinu finala.

Eventualno osvajanje Europa Lige osigurava plasman u Ligu Šampiona naredne sezone. Sevilli to i ne znači puno jer su već osigurali Ligu Šampiona, dok je Roma u Italiji završila tek peta i naredne sezone imaju sigurnu samo Europa Ligu.

Tako će Džeko i saigrači imati dodatni motiv da večeras u 18,55 sati u Duisburgu pokušaju iznenaditi Sevillu koja je puno iskusnija u ovom takmičenju, pa je i prema Kladionici Mozzart blagi favorit – kvota na proalz Seville je 1.60, a na prolaz Rome 2.34.

U Romi su sretni da će u ekipi ponovo u punom kapacitetu biti Zaniolo koji je igrač koji može svojim bravurama odlučiti utakmicu, a naravno od prve minute će ekipu kao kapiten predvoditi Džeko.

Džeko je ove sezone zabio 19 golova, pa bi eventualnim novim golom osigurao da mu ovo bude šesta najbolja sezona u karijeri. I po broju asistencija u ovoj sezoni je odličan jer ih ima čak 14. U tekućoj Europa Ligi zabio je tri gola – dva Basaksehiru i jedan Wolfsbergeru.

Svi se nadaju kako se špekulacije o smanjenju plate koju od Džeke traži Roma, ali i forsiranje transfera neće odraziti na igru kapitena Rome.

“Ovo je drugačija utakmica – ako izgubiš ideš kući. Nemamo revanš meča, ali za nas je svakako svaka utakmica važna i u svakoj utakmici ja želim da pobijedimo” poručio je Paolo Fonseca trener Rome uoči utakmice.

Inače, ako je vjerovati Kladionici Mozzart Sevilla ima duplo veće šanse da osvoji Europa Ligu nego Roma. Kvota da će Roma osvojiti EL je 20, a Sevilla 10. Prvi favorit je Man. Utd sa kvotom od 3, a zatim ih slijedi Inter sa kvotom od 5 za osvajanje EL.

Utakmica počinje od 18,55 sati uz direktan tv. prijenos u BiH.

Osmina finala 6. august:
Sevilla – Roma (nije odigrana prva utakmica)
Leverkusen – Rangers (3:1)
Basel – Frankfurt (3:0)
Wolves – Olyimpiacos (1:1)

Četvrtfinale Europa lige 10. i 11. august:
1. Shakhtar – E. Frankfurt / Basel
2. Manchester United – Kopenhagen
3. Inter – Rangers / Bayer Leverkusen
4. Olympiakos / Wolverhampton – Sevilla / Roma

Polufinale Europa lige 16. i 17. august:
1. Olympiakos / Wolverhampton – Sevilla/ Roma vs Manchester United – Kopenhagen
2. Inter– Rangers / Bayer Leverkusen vs  Shakhtar – E. Frankfurt / Basel

(Reprezentacija.ba)

Vijesti o Edinu Džeki donosi vam Kladionica Mozzart