Arsenal našeg Seada Kolašinca (27) je prije nekoliko dana osvojio FA Kup savladavaši u finalu Chelsea sa 2:1, a direktori ovog kluba su danas izdali saopštenje u kojem predlažu otkaze za 55 osoba.

Arsenalovi direktori Raul Sanllehi i Vinai Venkatesham ističu da su se igrači prvog tima, treneri i čelnici kluba odrekli dijela svojih plata te da je klub počeo kontrolisati svoje troškove.

“Naš je cilj bio zaštititi radna mjesta i osnovne plate naših zaposlenika onoliko dugo koliko je to bilo moguće. Nažalost, sada smo došli do tačke gdje predlažemo 55 otpuštanja”, navodi se u saopštenju Arsenala.

Navijačima tima iz Londona je sporno to što je klub u vlasništvu porodice Kroenke, čije se bogatstvo procjenjuje na 8,3 milijarde dolara, dok je, primjera radi, sedmična plata Mesuta Ozila 350.000 funti.

Također, nedavno je četverogodišnji ugovor potpisao Cedric Soares, čiji je agent blizak sa upravom Arsenala, pa se postavlja pitanje kako to da se ima novca za pojačanja ili za enormnu platu Ozila, koji nikako ne igra, a za “obične” radnike u klubu nema.

(Reprezentacija.ba)