Talijanski sportski list Gazzetta dello Sport donosi informaciju kako je Roma odlučila šta uraditi sa Edinom Džekom (34).

Ako im je vjerovati Roma će svom kapitenu i najboljem igraču ponuditi novi ugovor sa trajanjem do 2023. godine, ali će Džeko morati pristati na manju platu.

On trenutno sa bonusima zarađuje preko 6 miliona eura godišnje, što je u Romi najveća plata, a postojeći ugovor mu važi do 2022. godine.

Edin je emotivno vezan za Romu i već je prošle i pretprošle godine odbio preći u Chelsea i Inter iako ga je klub pristao prodati, no pitanje je da li će ovo biti uslovi koji će ga zadovoljiti.

Ove godine za njegov transfer pokazali su interes Inter, Milan i Juventus, s tim da je Inter bio najozbiljniji u nakani da ga dovedu.

Džeko je u 34. godini života u sezoni zabio čak 19 golova i 14 puta asistirao. Ima kontinuitet sezonama pa nije ni čudo da ja na radaru najvećih klubova.

Roma će naredne sezone igrati u Europa Ligi, a sa ovakvom ekipom, a uz izuzetno jake Juve, Inter, Atalantu, Milan i Lazio, o borbi za neki trofej u Italiji mogu samo sanjati.

U Romi se očekuje i promjena vlasnika, a navodno novi vlasnici imaju plan da Roma postane klub koji će razvijati mlađe superigrače i prodavati ih najjačim klubovima, kako to danas radi npr. Porto.

(Reprezentacija.ba)

Vijesti o Edinu Džeki donosi vam Kladionica Mozzart