Belgijski reprezentativac i prvotimac madridskog Reala Eden Hazard (29) je uoči nastavka Lige šampiona govorio za zvaničnu stranicu UEFA-e o svojim uspomenama na ovo takmičenje, ali i najboljim golovima ikada.

“Mislim da sam prvi gol u Ligi šampiona zabio Schalkeu u dresu Chelsea. Prvi gol je uvijek poseban. Odigrali smo fantastičan susret. Mogao sam i trebao dodati Torresu, ali nisam. Imao sam mnogo sreće što je lopta ušla u gol. “

Hazard smatra da je gol Cristiana Ronalda u dresu Reala protiv Juvea najbolji gol u Ligi šampiona.

“To je Ronaldov gol prije dvije godine protiv Juventusa. Gledao sam taj susret na TV i pomislio kakav gol. Također, gol Balea protiv Liverpoola u finalu Lige šampiona 2019. godine je bio sjajan”, istakao je belgijanski fudbaler i prisjetio se najboljeg gola protiv njegovih timova u Ligi šampiona:

“To je Džekin volej za Romu protiv Chelsea. Gol je bio nevjerovatan. I mi smo to znali. Znali smo jer je trener Antonio Conte govorio da pazimo na Edina Džeku.”

Chelsea i Roma su 19. oktobra 2017. godine igrali 3:3 u meču grupne faze Lige šampiona, a Edin Džeko je postigao jedan od najljepših golova u svojoj karijeri.

(Reprezentacija.ba)