Duži niz godina najbolje evropske sudije dijelile su pravdu na utakmicama u Saudijskoj Arabiji, a na zahtjev tamošnjeg fudbalskog saveza i na prijedlog UEFA-e dvije utakmice će suditi i arbitri iz Bosne i Hercegovine, javlja Fuudbalski savez BiH.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dao je saglasnost glavnom sudiji Irfanu Peljti i asistentima Davoru Belji i Senadu Ibrišimbegoviću da sude u dva kola elitnog takmičenja u ovoj azijskoj zemlji.

Prvi meč koji će voditi sudijska trojka iz naše zemlje je Al Ahli SC-Al Hazem koji će biti odigran sutra u 20:15 sati na stadionu King Abdullah Sports City u Džedi. Kao i u većini zemalja ovaj susret će biti odigran pod strogim mjerama bez prisustva publike.

Biće ovo posebna prilika za sudije m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine da steknu iskustvo u takmičenju u kojem se koristi VAR sistem.

Povjerenje ukazano bh. sudijama predstavlja veliko priznanje za rad FS BiH kao i njegove sudijske organizacije, javljaju iz Saveza.

Peljto je već sudio utakmice Europa Lige, kao i kvalifikacione utakmice najboljih reprezentacija poput Belgije, a nedavno je bio pozvan da sudi završnicu prvenstva na Kipru.

(Reprezentacija.ba)