Iza nas je prvo kolo Premijer lige BiH, a Repreznetacija.ba sa Mozzart Bet statistikom donosi tim kola:

Golman:

Martin Zlomislić (Široki Brijeg)

Široki je na otvaranju nove sezone savladao Tuzlu na svom terenu sa 1:0, a jedan od najzaslužnijih za tri boda bio je Martin Zlomislić. Golman naše U21 selekcije je u nekoliko navrata odlično branio i pokazao zbog čega je ponajbolji golman u Premijer ligi BiH.

Odbrana:

Marko Jovanović (Borac) – stoper

Ekipa Borca je rezultatom 6:0 razbila Mladost Doboj Kakanj, a Marko Jovanović je odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera. Iskusni defanzivac je na samom početku sjajno šutirao sa više od 30 metara, lopta je zakačila gostujućeg stopera Mahmića i završila u mreži. Borac je nakon toga postigao još pet golova.

Frane Ikić (Željezničar) – stoper

Hrvatski stoper je proveo odličnih 90 minuta u duelu Želje i Veleža. Ikić je dobio većinu duela sa protivničkim igračima i definitivno će u ovoj sezoni biti prvi izbor Amara Osima u zadnjoj liniji.

Besim Šerbečić (Sarajevo) – stoper

Šerbečić je prema izboru portala Reprezentacija.ba bio najbolji igrač u prošloj sezoni Premijer lige BiH, a i ovu je počeo uspješno. Besim je odigrao cijeli susret u gostujućem trijumfu Sarajeva nad Krupom. Rutinski je obavio svoj posao u defanzivi, a nerijetko su akcije Bordo tima upravo počinjale od pouzdanog stopera.

Vezni red:

Damir Zlomislić (Zrinjski) – zadnji vezni

Zrinjski je tek u finišu slomio otpor neugodnog Olimpika i pobijedio rezultatom 1:0. Trener Mladen Žižović je izveo izuzetno ofanzivnu ekipu, a najteži zadatak je imao Damir Zlomislić na poziciji zadnjeg veznog. Zlomislić je odigrao svih 90 minuta i korektno obavio svoj posao.

Andrej Đokanović (Sarajevo) – zadnji vezni

Devetnaestogodišnji Andrej Đokaović je pružio sjajnu partiju u dresu Sarajeva protiv Krupe. Naš U21 reprezentativac se odlično kretao bez lopte, nekoliko puta je sjajno reagovao u defanzivnim zadacima i gotovo sigurno je bio igrač sa najviše pretrčanih kilometara u duelu Krupe i Sarajeva. Ukoliko Andrej nastavi sa dobrim igrama, definitivno će profitirati FK Sarajevo, ali i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Velibor Đurić (Radnik) – centralni vezni

Najstariji igrač Premijer lige BiH je i protiv Slobode pokazao o kakvom se majstoru radi. Đurić je u maju ove godine napunio 38 godina, a u prvom kolu Premijer lige BiH je asistirao za jedini gol svoje ekipe.

Amar Beganović (Sloboda) – desno krilo / bek

Sloboda je osvojila bod protiv Radnika na svom terenu i to zahvaljujući U21 reprezentativcu Amaru Beganoviću. Desni bočni je postigao gol u drugom poluvremenu za izjednačenje i ispsotaviće se spasio Slobodu od poraza. Amar, koji ima 20 godina, je u ovom meču bio kapiten svoje ekipe.

Almedin Ziljkić (Borac) – lijevo krilo / bek

Ziljkić je u novu sezonu ušao motivisano i odmah pogodio za ekipu Borca. Lijevo krilo Banjalučana je bilo neuhvatljio za odbranu Mladosti, a zanimljivo da mu je ovaj gol bio prvi u dresu Borca u Premijer ligi BiH.

Napad:

Goran Zakarić (Borac)

Povremeni bh. reprezentativac je dva puta pogađao u ubjedljivoj pobjedi Borca protiv Mladosti od 6:0. Goran je pred start prvenstva izjavio da svojim igrama želi ponovo izboriti status A reprezentativca, a ako ovako nastavi ni to neće biti nemoguće.

Ivan Lendrić (Željezničar)

Igrač koji je obilježio prvo kolo Premijer lige BiH je svakako Ivan Lendrić. Napadač Željezničara je zabio jedan gol i dva puta asistirao u trijumfu Želje od 3:0 nad Veležom.

Rezultati prvog kola Premijer lige BiH:

Sloboda-Radnik 1:1 (Amar Beganović 61’ – Mahir Karić 45'+1)

Borac-Mladost 6:0 (Azur Mahmić 9’ autogol, Stojan Vranješ 18’, Vladan Danilović 33’, Almedin Ziljkić 44’, Goran Zakarić 74’, 86’)

Zrinjski-Olimpik 1:0 (Anes Mašić 81’)

Željezničar-Velež 3:0 (Luka Juričić 16’, Mustafa Mujezinović 21’, Ivan Lendrić 30’)

Nedjelja, 02. 08. 2020.

Krupa-Sarajevo 0:2 (Krste Velkoski 48’, Benjamin Tatar 71’ penal)

Široki Brijeg-Tuzla City 1:0 (Stipe Jurić 12’)

(Reprezentacija.ba)