Arsenal i Chelsea danas će u 18,30 sati na Wembleyu odigrati finale čuvenog FA Kupa.

Arsenal je klub koji je najviše osvajao ovo takmičenje, čak 13 puta, pa uvijek imaju imperativ pobjede u finalu. Motiva da se dokažu navijačima sigurno neće nedostajati jer su ovu sezonu završili tek osmi, a još od 2017. godine i osvajanja Community Shielda nisu osvojili ništa.

Upravo je te 2017. godine u finalu Community Shielda za Arsenal protiv Chelsea debitovao Sead Kolašinac. Novajlija je nakon ulaska u igru brzo zabio za izjednačenje 1:1 u 82. minuti koje je Arsenal kasnije odvelo u penale u kojima su bili bolji.

Trener Arsenala Arteta vjerovatno će na teren poslati sličan sastav onome koji je u polufinalu pobjedio Man. City sa 2:0, no kako se Mustafi iz zadnje linije povrijedio u zadnjoj trojci na poziciji stopera mogao bi se naći Sead Kolašinac.

Ove sezone odigrao je 32 utakmice – 24 kao lijevi bek, sedam kao stoper.

Chelsea je prošle godine osvojio Europa Ligu, a godinu prije i FA Cup. Chelsea je osam puta osvajao ovo takmičenje, a gledajući formu iz prošle sezone koju su završili četvrti – sigurno su favoriti u večerašnjem finalu.

No, FA Kup, još bez publike na tribinama, uvijek je nepredvidivo takmičenje.

Ako još u obzir uzmete da obje ekipe danas kao trener vode igrači Arteta i Lampard koji su u više navrata osvajali ovo takmičenje – onda nas sigurno čeka spektakl.

(Reprezentacija.ba)