U subotu počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine, a prvi dan donijeće četiri od šest utakmica prvog kola.

Najzanimljivije će sigurno biti na Grbavici gdje se sastaju Željezničar i Velež.

Nakon dugo godina, navijači će utakmice moći ponovo pratiti putem javno dostupnih prijenosa na kablovskoj televiziji, a u subotu će Arena Sport prenositi dva meča.

Sloboda – Radnik (17,30 sati)

Novu sezoni bh. šampionata će u Tuzli otvoriti fudbaleri Slobode i Radnika. Uzimajući u obzir stil igre oba tima, jasno je da nas očekuje tvrda utakmica sa malim brojem golova. Sloboda je u zadnja dva međusobna meča na stadionu Tušanj pobijedila, dok je Radnik 2017. godine slavio u Tuzli rezultatom 1:0.

Borac – Mladost DK (18,00 sati, Arena Sport)

Borac i Mladost Doboj Kakanj će u Banjoj Luci odigrati susret u okviru prvog kola Premijer lige BiH. Banjalučani su zadržali većinu najvažnijih igrača iz prošle sezone i u ovoj očekuju borbu za sami vrh tabele. S druge strane, Mladost je ostala bez najboljeg igrača Matthiasa Fanima, pa je glavni cilj kluba iz Doboja kod Kaknja opstanak u društvu najboljih.

Zrinjski – Olimpik (20,00 sati)

Mostarski Zrinjski u sezonu 2020. / 2021. ulazi u izuzetno jakom sastavu, a u prvom kolu će na svom terenu ugostiti sarajevski Olimpik. U Zrinjski je stigli odlični veznjak Ivan Enin iz Širokog Brijega, vratio se Ognjen Todorović, a klub je zadržao ključne igrače poput Slobodana Jakovljevića, Nemanje Bilbije, Miljana Govedarice ili Miloša Filipovića. Zrinjski je favorit protiv Olimpica, ali popularni Vukovi će učiniti sve kako bi napravili iznenađenje već na samom startu prvenstva.

Zrinjski je najveći favorit prvog kola prema Kladionici Mozzart. Kvota na njihovu pobjedu nad Olimpikom je 1.25.

Željezničar – Velež (20,30 sati, Arena Sport)

Najzanimljiviji meč u prvom kolu nas očekuje na Grbavici, gdje će snage odmjeriti stari rivali Željezničar i Velež. Željo slavi 100 godina postojanja i glavni cilj u ovoj sezoni je titula prvaka BiH. Ekipa Veleža je u prošloj sezoni slavila na Grbavici sa 2:1 i Rođeni ne bi imali ništa protiv da se ponovo isti rezultat i u subotu. Željezničar bi u ovom susretu mogao biti bez Semira Štilića, koji je upitan zbog povrede. Zanimljivo da je u spomenutom duelu iz prošle sezone Željo igrao bez Štilića, čiji je nastup bio nenadoknadiv.

Željezničar je prema Kladionci Mozzart favorit u ovom meču, daju kvotu od 1.35 za pobjedu domaćina, dok je na pobjedu Veleža kvota čak 8.50.

(Reprezentacija.ba)