Zagrebačke Sportske Novosti koje već decenijama imaju najpouzdanije informacije iz Dinama javljaju kako je Dinamo prekrižio i Hajrovića i Dilavera.

– Dinamo više ne računa na Izeta Hajrovića, to je odavno poznato, a u Maksimiru su već definitivno prelomili da se ovog ljeta i službeno rastanu s popularnim Hajrom. Međutim, on ima ugovor do konca 2021. godine, zasad nema ozbiljniju ponudu i pitanje je hoće li pristati samo tako raskinuti ugovor, pišu Sportske Novosti i dodaju:

– Posebna je priča Emir Dilaver. On i Zoran Mamić, očito, nisu kliknuli, na tom jednom sastanku nakon derbija s Hajdukom, Dilaver je (pre)otvoreno rekao neke stvari koje ga muče i s kojima nije zadovoljan, Mamić mu je to zamjerio i poslao ga na odmor zajedno s Hajrovićem.

Hajrović ima najveću platu u Dinamu, a Dilaver je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor, pa su ove odluke na Maksimiru stvarno čudne kada se gledaju sa distance.

Dilaverova sudbina, bez obzira na sjajne igre, je vjerovatno bila zapečaćena onog trenutka kada je iz Dinama otišao Nenad Bjelica koji je sa austrijskim stoperom naših korijena radio više puta.

Bh. igrači rijetko su kada imali dobar tretman u Dinamu. Recimo, Armin Hodžić je bio prvi strijelac ekipe, a naredne sezone grijao klupu, Luka Menalo nije dobio nikada priliku, a onda je u Olimpiji na posudbi bio jedan od najboljih igrača.

Ni Amer Gojak, bez obzira na ogroman kvalitet, nikada u Dinamu nije imao situaciju u kojoj mu je u bar nekoliko utakmica bilo garantovano mjesto u prvih 11 kako bi bio fokusiran samo na to da odigra najbolje, bez dodatnih opterećenja. Onako kako to veliki klubovi rade sa svojim talentima da bi od njih stvorili superigrače.

(Reprezentacija.ba)