Blaž Slišković (61), nekadašnji selektor naše A reprezentacije i bivši trener Zrinjskog, je gostovao u Podcastu Inkubator.

Popularni Baka je govorio o svojoj igračkoj karijeri, trenerskoj, a jedan gledalac je postavio pitanje sa kultnog meča Vels – Bosna i Hercegovina iz 2003. godine.

BiH je tada u prijateljskom duelu odigrala 2:2 protiv Velsa, a u jednom trenutku Slišković je vrištećim glasom dozvao Elvira Bolića i rekao:”Bola, reci Balji da se ne zaj….”

Gledalac je upitao da li se Balja, odnosno Elvir Baljić, prestao zaj…

“Jeste prestao se da ne budem vulgaran z… Ali, u tom trenutku, znate, nogometaš kada je na terenu, on sa sasvim drugim emocijama doživljava svaki događaj nego trener koji je uz teren. Tako da nisam zamjerio, u tom trenutku mi se to učinilo nepotrebnim i tako sam reagovao. Naravno, ni Baljić nije to shvatio ozbljno i nikakav problem oko toga nije bio.Ipak, kasnije se uozbiljo u utakmici i odigrao je mnogo profesionalnije. Nije to profesionalnost, vi nikada ne smijete potcijeniti protivnika. Može kroz noge tunel i to sve, ali samo u svrhu. Ali, to nije bilo u svrhu to je bilo negdje na centru gdje se on upravo tako da se izrazim, eh… zafrkavao”, rekao je Slišković.

(Reprezentacija.ba)