FK Sarajevo: Napokon imamo svoj stadion

U FK Sarajevo sretni zbog odluke Općine Centar da im dodijeli stadion Asim Ferhatović Hase na 30 godina

FK Sarajevo: Napokon imamo svoj stadion

FK Sarajevo objavio je reakciju na odluku Općine Centar na ustupanje Stadiona Asim Ferhatović Hase na korištenje ovom klubu na 30 godina.

“Fudbalski klub Sarajevo sa zadovoljstvom i neizmjernom radošću obavještava sve navijače da je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojena odluka o koncesiji nad Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase”.

Šampion Bosne i Hercegovine napokon će imati svoj stadion!

“Isplatio se sav trud koji smo moj tim i ja uložili u proteklom periodu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, a još više onima koji nisu. Vrlo dobro znamo da smo sve ovo uspjeli sami, bez bilo kakve vanjske pomoći i lobija. Klub i navijači zajedno – baš onako kako i treba! Nadamo se da ćemo što prije završiti pregovore i procedure te da od naredne godine Koševo postaje naše” izjavila je direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Na današnjoj sjednici, odlučeno je da će upravljanje stadionom biti ustupljeno Fudbalskom klubu Sarajevo narednih 30 godina. 

FK Sarajevo je zajedno sa većinskim nosiocem glasačkih prava apsolutno spreman za početak radova za osposobljavanje stadiona za ispunjenje uslova za kategoriju 4. 

FK Sarajevo se još jednom zahvaljuje svim navijačima i prijateljima Kluba koji su u proteklim mjesecima svojim angažmanom direktno uticali na povoljan ishod.”” navodi se u saopštenju.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: