Talijani će večeras odigrati pretposljednje kolo Serije A. Pitanje prvaka je riješeno, zna se i ko ide u Ligu Šampiona, a jedina neduomica je još ko će u Europa Ligu.

Napoli se nada kiksu Milana u posljednja dva kola, a Milan eventualno kiksu Rome kako bi oni otišli direktno u Europa Ligu.

Roma je peta sa 64 boda na poziciji koja garantuje direktan plasman u Europa Ligu. Milan je šesti sa 60 bodova na mjestu koje vodi u doigravanje za Europa Ligu. Napoli sa utakmicom više je mjesto i bod ispod Milana sa 59 bodova.

Roma večeras igra protiv Torina u gostima, a pobjedom bi osigurala sebi siguran plasman u Europa Ligu. Torino ih je u prvom meču ove sezone u Rimu pobjedio sa 0:2, a u posljednjem kolu gostuju Juventusu tako da nema prostora za opuštanje.

Roma je ipak favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart na pobjedu Džeke i saigrača daje kvotu 1.63.

Edin bi trebao biti u prvoj postavi sa kapitenskom trakom i tražiti svoj 16. gol u Seriji A ove sezone, odnosno ukupno 19. gol u sezoni.

Ni u Milanu naših Begovića i Krunića se neće previše opuštati. Neporaženi su od korona pauze uz sedam pobjeda u posljednjih deset mečeva. Večeras im treba pobjeda protiv Sampdorije u gostima koja je osigurala opstanak u Seriji A.

Milan je favorit i prema Kladionici Mozzart koja daje kvotu od 1.60 na njihovu pobjedu u Genoi.

Naš Rade Krunić ulazio je i igru u posljednjih šest od sedam mečeva Milana, pa se nadamo kako bi večeras mogao upisati i 19 nastup za Milan ove sezone (16. u Seriji A).

(Reprezentacija.ba)