Miralem Pjanić (30), Ermedin Demirović (22), Adnan Kovačević (26), Zinedin Mustedanagić (21) i Amar Ćatić (21) su bh. fudbaleri koji su promijenili klubove u proteklih nekoliko sedmica.

Pjanić je spektakularnom transferu iz Juventusa prešao u Barcelonu, a u suprotnom smjetu je otišao brazilski fudbaler Arthur.

Barcelona objavila: Miralem Pjanić je naš novi fudbaler

Barcelona i Juventus potvrdili su da Miralem Pjanić vrijedi 60 miliona eura, što ga čini petim najskupljim igračem u svlačionici katalonskog giganta.

Ermedin Demirović će od naredne sezone igrati u Bundesligi i to za ekipu Freiburga.

Freiburg predstavio Ermedina Demirovića

Napadač naše U21 selekcije je bio igrača španskog Alavesa, a ove sezone je igrao sjajno na posudbi u švicarskom St. Gallenu za koji je zabio 13 golova i dodao šest asistencija.

Defanzivac Adnan Kovačević je nakon tri sezone napustio poljsku Koronu i potpisao za mađarskog prvaka Ferencvaroša.

Adnan Kovačević karijeru nastavlja u prvaku Mađarske

Kovačević je godinama bio ponajbolji igrač poljskog kluba te će sigurno predstavljati pojačanje za odbranu Ferencvaroša.

Još jedan U21 reprezentativac Zinedin Mustedanagić promijenio je klub.

FK Sarajevo je otkupio ugovor Zinedina iz praške Sparte, pa će veznjak u naredne tri sezone nositi dres aktuelnog prvaka BiH.

Emir Hadžić “prelomio” legendarnog Tomasa Rosickyog – Sarajevo dogovorilo kapitalan transfer

Amar Ćatić (21), koji nastupa za U21 BiH, prešao je iz PSV-a u Den Haag.

Što se tiče ostalih bh. fudbalera, kapiten naše selekcije Edin Džeko (34) mogao bi napustiti Romu na kraju sezone.

Agent Edina Džeke obavio sastanak sa prvim ljudima Rome

Prema pisanju talijanskih medija Juventus, Inter i Milan su zainteresovani za Džeku, a u posljednje vrijeme se spominje i španski Betis.

Golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić (31) će potpisati za novi klub, jer mu je istekao ugovor sa Erzurumom i sigurno će napustiti redove novog turskog prvoligaša.

Trener Erzuruma je nedavno otkrio da Šehić ima ponude Bešiktaša i Galatasaraya.

Amer Gojak (23) je poslije uspješne četiri sezone na izlaznim vratima zagrebačkog Dinama.

Amer Gojak: Nije mi bitan novac, nego da novi klub ima dobar plan i viziju

Dvadesettrogodišnji Amer ima ponude iz Njemačke, Engleske i Italije te se čini da je pitanje vremena kada će Dinamo potvrditi njegov odlazak.

Ervin Zukanović (33) je nedavno raskinuo ugovor sa talijanskom SPAL-om i trenutno je slobodan igrač, dok turski mediji pišu da bi Riad Bajić (26) mogao napustiti Konyu i karijeru nastaviti na Kipru.

Također, Muhamed Bešić (27) se vratio u Everton, Smail Prevljak (25) i Darko Todorović (23) su ponovo u Salzburgu, Marko Mihojević (24) se vratio u PAOK, ali je izvjesno da će svi nabrojani od naredne sezone nastupati za druge klubove, samo je pitanje da li će biti na posudbi ili će napraviti transfer.

(Reprezentacija.ba)