Mejdan te treba: Ovo su načini na koje možete pomoći u obnovi tuzlanskog hrama sporta

Dvorana Mejdan je pretrpila veliku štetu zbog olujnog nevremena koje je 24. jula pogodilo Tuzlu

Mejdan te treba: Ovo su načini na koje možete pomoći u obnovi tuzlanskog hrama sporta

Dvorana Mejdan je pretrpila veliku štetu zbog olujnog nevremena koje je 24. jula pogodilo Tuzlu.

Saopštenjem za javnost oglasio se i menadžment SKPC Mejdana uz prezentovanje mogućnosti za donacije svih onih koji žele pomoći u obnovi.

“Poštovani ljubitelji sporta i sportski prijatelji, Obraćamo vam se u situaciji kada  SKPC Mejdan, hram sporta, kulture i privrede, zbog  nezapamćenog nevremena, koje je zadesilo grad Tuzlu, prolazi kroz veoma teške trenutke. Olujno nevrijeme, ogromne količine kiše i voda sa okolnih padina, poplavili su Mejdan i nanijeli veliku štetu cijelom objektu, a posebno u velikoj dvorani, svlačionicama, kuglani i svim prostorima u donjoj etaži.

Tokom svog postojanja, od  1984. godine, Mejdan je mnogima pomogao u odrastanju, razvoju, postizanju prvih uspjeha. Pomogao je i državi Bosni i Hercegovini jer je bio najbolji domaćin domaćim i gostujućim reprezentacijama, kojima mnoge druge sportske dvorane nisu željele izaći u susret i obezbijediti salu i ostale potrebne uvjete. Sada je pomoć potrebna Mejdanu. Obnovom Mejdana, ponovo ćemo stvoriti uslove stotinama  sportista svih omladinskih i seniorskih kategorija i svih sportskih disciplina da nastave sa svojim školama sporta, treninzima i utakmicama. Vratićemo navijače i publiku na naše tribine.

Grad Tuzla će pružiti pomoć, ali uz vašu podršku obnova će biti brža i Mejdan će brže ponovo otvoriti svoja vrata i svoju dušu svim generacijama. Samo zajedničkim snagama i solidarnošću možemo vratiti Mejdanu stari sjaj, obnoviti devastirane površine i vratiti ga na raspolaganje sportistima i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

Pozivamo Vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pružite finansijsku pomoć:

Uplatom na račun broj: 1321002022764967,

Za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom „MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE“.

Pozivom na telefonski broj 090 291 060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Gica
28.07.2020. 21:30

Tok onaj srbijanac/turcin bakir krade, narod mora koristiti crowdfunding za ovakve stvari. Da ne pricam o bolesnim itd.