Esport Savez BiH nakon dugo planiranja i odgađanja zbog pandemije najavljuje da će 11.Prvenstvo BiH u PES-u ipak biti održano.

Ono što će, nažalost, smanjiti uzbuđenja i takmičarski naboj za ovu godinu jeste to da ćemo morati održati više krugova online kvalifikacija te će se najbolji kroz online kvalifikacije pridružiti trojici najboljih BH igrača sa prošlog prvenstva. Razlog je pandemija i nemogućnost održavanja masovnijih okupljanja.

Nažalost zbog cijele ove situacije, ove godine neće biti održan i tradicionalni internacionalni turnir u sklopu državnog prvenstva, te će prijatelji iz regije sačekati sljedeću godinu za nova druženja.

Prijave su otvorene i trajat će do 09.08.2020. do 20h i iste će biti valjane nakon uplate kotizacije.

Kvalifikacije će se igrati kroz grupe tako da će svi imati zagarantovano minimalno 6 utakmica, a maksimalno 10, ovisno o broju igrača u grupi.
Detaljna pravila ćemo objaviti prije početka samih online kvalifikacija, a iste počinju 17.08. dok će prvenstvo biti održano u septembru u Connect Areni u Sarajevu.

Kotizacija za učešće je 10KM, a sav novac od kotizacija ide u završni nagradni fond.

Za učešće vam je naravno potrebna PS4 konzola, PES 2020 full evropska verzija igre, PS plus pretplata za online igranje igara i brzina interneta od minimalno 10/1.

Sve informacije oko prijava i ostalih pitanja možete pronaći na Facebook stranici BiH Esport Association ili poslati email na proevobih@gmail.com

(Reprezentacija.ba)