Amer Gojak (23) je sa zagrebačkim Dinamom osvojio novu titulu šampiona Hrvatske.

Mediji u Hrvatskoj danima pišu da će Gojak napustiti Dinamo i karijeru nastaviti u drugom klubu, a našeg reprezentativca su nedavno u najvećem hrvatskom derbiju između Dinama i Hajduka posmatrali skauti Atalante.

Gojak je u tom duelu dobio crveni karton i sam govori da je mnogo razmišljao o tom potezu.

“Pogriješio sam! Bio sam nesmotren i zaradio isključenje koje je opravdano. Puno sam razmišljao o tom potezu i nemam neko logično objašnjenje osim da sam podlegao važnosti utakmice. Znam koliko pobjeda nad Hajdukom znači našim navijačima i jednostavno sam izgorio. Neizmjerno mi je žao što sam ostavio ekipu s igračem manje i još jednom se izvinjavam svima. Čovjek uči na greškama”, kaže Amer za Sportske novosti i kratko se osvrće na nastavak svoje karijere:

“Puno se priča, ali ništa službeno. Kada nešto bude, vidjet ćemo. Moj otac i brat brinu se o tome, na meni je da treniram i igram.”

Gojak ističe da crveni karton protiv Hajduka ne bi trebao uticati na njegov eventualni odlazak u neki klub iz najjačih europskih liga.

“Niko ozbiljan ne kupuje igrača na osnovu jedne utakmice ili jednog poteza. Vjerujte, niti će me neko kupiti na osnovi jedne utakmice, niti će odustati od mene zbog crvenog kartona”, ističe bh. reprezentativac u razgovoru za Sportske novosti.

Gojaka su prema pisanju talijanskih medija na posljednjim utakmicama pratili skauti Atalante i Fiorentine.

(Reprezentacija.ba)