Juventus večeras od 21,45 sati u Torinu igra utakmicu 36. kola talijanske Serije A protiv Sampdorije i u slučaju trijumfa odbranit će titulu prvaka Italije. Tri kola prije kraja Juve je prvi sa četiri boda više od Intera, ali i utakmicom manje.

Juventus je pred imperativom pobjede protiv Sampdorije, jer su u prošlom kolu upropastili šansu da četiri kola prije kraja osiguraju titulu. Trebali su slavili u Udineseu, a na kraju su izgubili sa 2:1.

Fudbaleri Juventusa su u posljednja četiri međusobna duela na svom terenu slavili protiv Sampdorije, pa se večeras očekuje rutinska pobjeda izabranika Maurizija Sarrija.

Juve je apsolutni favorit protiv Sampdorije, a kvota u kladionici Mozzart na Juventus je 1.28. Eventualni trijumf gostiju iz Đenove bio bi prava senzacija, pa ne čudi što je kvota na Sampdoriju čak 9.50.

Miralem Pjanić (30), koji će od naredne sezone igrati za Barcelonu, nije nastupio u zadnja dva meča za Juventus, a pitanje je da li se i u utakmici sa Sampdorijom naći u startnoj postavi.

Maurizio Sarri je izjavio kako utakmice do kraja sezone nisu za Pjanića, te da on kao trener odlučuje koji će igrači dobiti šansu za igru te da se Miralem mora pomiriti sa tom odlukom.

Inače, Pjanić je do sada osvojio tri titule šampiona Italije sa Juveom, pa bi večeras po četvrti put mogao podići ovaj trofej. Uz to je osvojio još dva kupa i jedan superkup Italije.

(Reprezentacija.ba)