Dennis Hadžikadunić (22) iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu ruskog Rostova, a prema navodima švedskog SportExpressena odličnog defanzivca kontaktirao je Zvjezdan Misimović, koji je član stručnog štaba A selekcije BiH.

“Drago mi je što se ljudi iz Fudbalskog saveza BiH interesuju i to je dokaz da igram dobro. Ipak, o svemu tome možete pričati sa mojim agentom. Ja sam fokusiran samo na igranje fudbala”, kazao je Hadžikadunić za SportExpressen.

Njegov agent ima slično mišljenje, a ističe da je za Dennisa najvažnije da igra dobro u Rusiji.

“Tačno je da smo imali kontakte sa ljudima iz Bosne i Hercegovine. Međtuim, to nije nešto o čemu trenutno razmišljamo. Dennis osjeća veliku ljubav prema Bosni jer su njegovi roditelji rođeni tamo. Za njega je sada najvažnije da igra dobro u Rusiji. Imao je sjajnu sezonu u Rostovu, a ostalo će doći vremenom”, riječi su Blasha Hossseinija, koji zastupa Hadžikadunića.

Dennis je 2013. godine bio na kampu “Otvorena vrata” u Skandinaviji, ali tada zanimljivo nije zadovoljio kriterije organizatora i selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Ipak kasnije je napravio višemilionski transfer kada je 2018. godine iz Malmoba prešao u ruski Rostov za dva miliona KM.

Za omladinske selekcije Švedske, Dennis je ukupno odigrao 37 utakmica i aktuelni je član U21 Švedske, dok je ove sezone ubilježio 19 nastupa i zabio jedan gol za Rostov, koji će naredne sezone igrati kvalifikacije za Europa ligu.

(Reprezentacija.ba)