Matthias Fanimo (26) novi je fudbaler FK Sarajevo, potvrđeno je na zvaničnoj stranici aktuelnog prvka Bosne i Hercegovine.

Fanimo stiže u Sarajevo iz ekipe Mladost Doboj Kakanj i potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine.

“Sretan sam i zadovoljan što je došlo i dogovora i što sam sada član FK Sarajevo. Ovo je veliki klub u Bosni i Hercegovini i velika je čast igrati za njega. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Sarajeva”, kazao je Fanimo nakon potpisa ugovora.

Emir Hadžić, koordinator za sportski segment u FK Sarajevo, je istakao da je zadovoljan to je Bordo klub dogovorio uslove sa Fanimom.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dogovoriti dolazak Fanima, on je igrač koji je prethodne dvije sezone igrao u ekipi Mladosti, te nije nepoznanica za naše navijače. Nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i u Bordo dresu”, riječi su Hadžića.

Foto: FK Sarajevo

Engleski fudbaler je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH, a u dresu Mladosti je zabio pet golova i dodao pet aisstencija.

Dvadesetšestogodišnji Fanimo je nastupao u omladinskim kategorijama West Hama, zatim je igrao za Tranmere, Bishop's St, Eaasteigh, Margate te slovenačku Dravu.

Vijesti o FK Sarajevo donosi vam Kladionica Mozzart.

(Reprezentacija.ba)